MNI: Το «μίνι Eurogroup» θα γίνει, σε άλλη ημερομηνία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΣΜΟΣ

Παρά τις διαψεύσεις του Βερολίνου και την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακόμα και να σχολιάσει τις πληροφορίες, φαίνεται ότι η ιδέα του «μίνι Eurogroup» με αντικείμενο την Ελλάδα και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα δεν έχει εγκαταληφθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων ΜΝΙ, το οποίο επικαλείται πηγές, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών

Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Ισπανίας, αλλά και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, η οποίαο υποτίθεται ότι ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, αλλά κατ' άλλους αναβλήθηκε και κατ' άλλους δεν είχε προγραμματιστεί ποτέ, θα γίνει.

Washington Club meeting not canceled, just rescheduled to avoid media attention. Greece and Italy to be discussed: Sources

MNI Eurozone (@MNIEurozone) 23 November 2016

Το πρακτορείο επιμένει ότι η συνάντηση θα γίνει σε άλλη ημερομηνία, προκειμένου να αποφευχθεί το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ και ότι στην ατζέντα της θα περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, αλλά και την κατάσταση στην Ιταλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναβολή της συνάντησης της Παρασκευής οφείλεται στο ΔΝΤ το οποίο προσέρχεται με «σκληρή γραμμή», ζητώντας εδώ και τώρα δεσμεύσεις για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους της Ελλάδα, κάτι που ιδίως η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμη να συζητήσει, πολλώ δε μάλλον σε μια προεκλογική χρονία με παράξενη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

ΜΝΙμίνι EurogroupΕλλάδαχρέοςΙταλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα