LIVE η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά από τον ανασχηματισμό της Παρασκευής.

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής χαρτοφυλακίων.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση των νέων υπουργών και υφυπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Ο Πρωθυπουργός προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Αλεξιάδης: Ξεκινά πολύ σκληρή δουλειά στο ΥΠΟΙΚ

«Ξεκινά μία πολύ σκληρή δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών», τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Θέλουμε

τη βοήθεια όλων σας γιατί η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει. Θα τη σβήσουμε όμως», συμπληρωσε.

Κατρούγκαλος: Η Αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους

«Νέες προκλήσεις και μάλλον το σημαντικότερο ναρκοπέδιο, πεδίο μάχης για την εφαρμογή όσων διπαραγματευτήκαμε. Ο σκοπός μας είναι να διαπραγματευτούμε σκληρά. Υπάρχουν πολλές ασάφειες. Η Αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ορκίζεται σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κουίκ: Οι ΑΝΕΛ φερθήκαμε υπέυθυνα

«Πλέον μπορούμε να εφαρμόσουμε ότι έχουμε δεσμευτεί. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ευρωπαικό προσανατολισμό. Οι ΑΝΕΛ φερθήκαμε υπέυθυνα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, σαν μια γροθιά. Ο κ. Τσίπρας έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στίγμη, διαπραγματεύτηκε μέχρι τελευταία στιγμή», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναγνωστοπούλου: Καλή δύναμη σε όλους μας

Η Σία Αναγνωστοπούλου που ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «Είναι σε δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε να κάνω ότι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

Βίτσας: Το νέο σύνθημα είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά

«Βαση της παλιάς κυβέρνησης η νέα. Το καινούργιο σύνθημα είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά», δήλωσε προσερχόμενος ο κύριος Βίτσας.

Σκουρλέτης: Να υπάρξει μία προσπάθεια για να βοηθήσουμε τον κόσμο

"Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί μια προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει μία προσπάθεια για να βοηθήσουμε τον κόσμο", δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης που θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γεροβασίλη: Οι στιγμές είναι δύσκολες

«Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί. Κρίσιμες ώρες για την χώρα. Είναι ώρα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, να υπάρξει ασφάλεια. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι μετρήσιμη. Δεν περίμενα ότι θα ορκιστώ σήμερα», δήλωσε η κ. Ολγα Γεροβασίλη.

Αμανατίδης: Κυριαρχεί η αγωνία

«Κυριαρχεί η αγωνία. Ολοι ενημερωθήκαμε χθες. Δεν ξαφνιάστηκα. Οι στιγμές είναι δύσκολες», δήλωσε ο Γιάννης Αμανατίδης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν ορκιστεί υφυπουργός Εξωτερικών.

Παύλος Χαϊκάλης: Ξέρω τι σημαίνει ανεργία, έχω πεινάσει

Πρώτος από όλους έφτασε στις 9.55 ο Παύλος Χαϊκάλης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε: "Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω και η πιο δύσκολη περίοδος της ιστορίας της χώρας. Έχω μεγάλη επίγνωση, έχω μία "καυτή πατάτα" κι αν είναι δυνατό θα προσπαθήσω να τη "δροσίσω". Το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό που έχει βάλει η Ελλάδα για την ιστορία της. Έχω μάθει από πίεση, έχω 35 χρόνια ένσημα, έχω πεινάσει, έχω μείνει άνεργος και θα ήθελα να πω και να απαντήσω σε αυτούς που κοροϊδεύουν και γελάνε ότι ακόμα και όταν τους έκανα να γελάνε μέσα από τη δουλειά μου, κάτι καλό έβγαινε..."

Δείτε LIVE τις προσελεύσεις και τις δηλώσεις.

Η ορκωμοσία δεν θα μεταδοθεί ζωντανά ωστόσο αργότερα θα δοθεί εικόνα από την τελετή.

ανασχηματισμόςορκωμοσίαΚυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα