Eurovision 2024: Αποκλείστηκε η Ολλανδία από τον τελικό της διοργάνωσης – Η ανακοίνωση της EBU

Οριστικά εκτός τελικού της Eurovision είναι η Ολλανδία, καθώς η EBU ανακοίνωσε ότι ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, λόγω επεισοδίου με γυναίκα η οποία εργάζεται στην παραγωγή.

Από το βράδυ της Πέμπτης (10/5) υπάρχει ένα θρίλερ στο Μάλμε σχετικά με ένα «άγνωστο» περιστατικό με τον Ολλανδό τραγουδιστή στα παρασκήνια.

Αρχικά υπήρξαν οι πληροφορίες μέσω των social media

πως ο Joost Klein είχε επεισόδιο με μέλη της αποστολής του Ισραήλ, τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησαν προσβλητικές εκφράσεις για τους νεκρούς γονείς του, για τους οποίους μιλάει στο τραγούδι του.

Ωστόσο, στη συνέχεια έγινε γνωστό πως μία γυναίκα τον κατήγγειλε στην αστυνομία για ένα επεισόδιο – δίχως να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες και ο Joost Klein να ανακρίνεται από τις Αρχές.

Τελικά το μεσημέρι του Σαββάτου (11/5) και λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό, η EBU ανακοίνωσε την απόφαση αποκλεισμού του Ολλανδού τραγουδιστή και έτσι στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 25 χώρες.

Η ανακοίνωση της EBU:

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία μιας γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ.

Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής. Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του διαγωνισμού.

Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού. Ο μεγάλος τελικός του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα συνεχιστεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια».

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024 – Ζερόμ Καλούτα: «Έχουμε εξοικειωθεί, δεν θα είμαστε όπως στους ημιτελικούς» (Video)

Eurovision 2024 – Παπαρίζου: «Δεν θέλω να είναι πολιτική, αλλιώς πρέπει να βρισκόμαστε στις διαδηλώσεις»

Eurovision 2024 – Joost Klein: Από τι προκλήθηκε τελικά ο αποκλεισμός από την γενική πρόβα – Τι σχέση έχει με την Γάζα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision 2024, Αποκλείστηκε, Ολλανδία, EBU,Eurovision 2024, apokleistike, ollandia, EBU