Eurovision – Ουκρανία: Οι νικητές πούλησαν το βραβείο τους για να αγοράσουν πολεμικά drones (Video)

Το ποσό των 900.000 δολαρίων για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας που μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής κατάφερε να συγκεντρώσει το συγκρότημα που κέρδισε στη φετινή Eurovision, πωλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού.

Το συγκρότημα κέρδισε με το τραγούδι «Stefania», προκαλώντας ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης η οποία ήταν, μάλιστα, ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χθες, Κυριακή 29 Μαΐου, λοιπόν, τα μέλη του συγκροτήματος

πούλησαν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης, Σέρχι Πρίτουλα.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2.

Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έναν σταθμό ελέγχου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Το σύστημα είναι γεμάτο με στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας, κρυπτογράφηση AES 128/256, προηγμένα ωφέλιμα φορτία, καθώς και τεχνολογίες κατά της εμπλοκής.

Συγκεκριμένα, το PD-2 UAS είναι κατάλληλο για στρατιωτική χρήση, έλεγχο συνόρων, επιτήρηση, επιθεωρήσεις γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος, αεροφωτογράφηση, γεωργία, έρευνα και διάσωση και εφαρμογές δημόσιας ασφάλειας.

«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας» έγραψε το συγκρότημα μετά το τέλος της δημοπρασίας στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι

Νεπάλ: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους – Είχε πέσει με 22 επιβαίνοντες

Γαλλία: Καταγγέλλει την κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν

Keywords
Τυχαία Θέματα