Echo: Ο σκύλος που εντόπισε στο Μεσολόγγι τον Μπάμπη και οι υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει

O Echo είναι ο 3,5 ετών βελγικός ποιμενικός που εντόπισε πρώτος τη σορό του Μπάμπη, που αγνοείτο επί μέρες στο Μεσολόγγι.

Πέραν του ότι είναι ένας πανέμορφος σκύλος, ο Echo έχει φέρει εις πέρας κι άλλες φορές το δυσάρεστο καθήκον του, βοηθώντας στην επίλυση υποθέσεων.

Όπως είπε ο εκπαιδευτής του στο Action24, ο σκύλος

έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και έχει πιστοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες , με ειδικότητα στην ανίχνευση βιολογικού υλικού.

Στο Μεσολόγγι ο εκπαιδευτής του πραγματοποίησε έξι ώρες έρευνας με τον Echo και οι υπόλοιπες ώρες αφορούσαν ανάλυση των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί.

O Echo ωστόσο έχει εξιχνιάσει κι άλλες υποθέσεις

Πιο πρόσφατη ήταν αυτή του Μπάμπη Κούτσικου, και όπως αναφέρεται στο site της εταιρείας Anubis στην οποία ανήκει ο σκύλος: «Μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ορκωτός πραγματογνώμονας ο ο επικεφαλής της ομάδας μας, Αλεξανδρής Ευάγγελος, για την διερεύνηση της υπόθεσης του Χ.Κ., ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 05.01.2024. Σήμερα, 22.01.2024, περί ώρα 16:19, εντοπίστηκε σωρός αγνώστου ταυτότητας από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων, Echo. Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, και στο σημείο που επιχειρούσε η ομάδα μας κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Στις 27 Αυγούστου του 2023, ο Echo βρήκε στην Αίγινα τη σορό άνδρα που είχε εξαφανιστεί, αφού η ειδική ομάδα είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από συγγενή του Θ.Χ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Echo βρήκε στην περιοχή Πλακάκι της Ερέτριας τη σορό γυναίκας που είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου, μετά, και πάλι, από αίτημα συγγενικού της προσώπου, μέσω email.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Φιλοζωϊκή έκανε γνωστό χθες ότι σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων θα τιμήσει ευκαιρία δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον εκπαιδευτή του και την εθελοντική ομάδα του καθώς «ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ήμερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες».

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν ιδιοκτήτρια «Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών» με έδρα… οίκο ανοχής

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Νεκροί ένας 23χρονος και μία 15χρονη, χαροπαλεύει ο τρίτος επιβάτης

Μεσολόγγι: Πολλαπλά τραύματα από φυσίγγια για αγριογούρουνα στο πτώμα του Μπάμπη – Ψάχνουν στον βάλτο για όπλο, κινητό και DNA

Keywords
Τυχαία Θέματα
Echo, Μεσολόγγι, Μπάμπη,Echo, mesolongi, babi