EWG: Στόχος η πρόοδος για το άμεσο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών και η επίτευξη προόδου προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου είναι το ζητούμενο του αυριανού Euroworking Group που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επαφές που θα έχει σήμερα ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Παρίσι

με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν και αύριο με τον Επίτροπο οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι παραμένει δεσμευμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι αυτό εξαρτάται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Εξάλλου, πηγές της ευρωζώνης εκτιμούν ότι εφόσον η Αθήνα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) αναμένεται να συνεδριάσουν εντός του Ιανουαρίου για να ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

EuroWorkingGroupEurogroupδιαπραγματεύσειςβ' αξιολόγησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα