CNN: Τα 11 πρόσωπα της Ελλάδας- Οι έλληνες ανησυχούν για το ευρώ, μα πάνω από όλα ανησυχούν για την αξιοπρέπεια τους

ΕΛΛAΔΑ

Μεγάλο αφιέρωμα του CNN για τα όσα συμβαίνουν εντός Ελλάδας, με τίτλο «τα 11 πρόσωπα της Ελλάδας» έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αμερικάνικου δικτύου.

Ο ρεπόρτερ του καναλιού μίλησε με 11 ανθρώπους, απλούς καθημερινούς, από όλα τα φάσματα της κοινωνίας. Μίλησε με άνεργους, με επιχειρηματίες, με νοικοκυρές. Το συμπέρασμα που βγαίνει από το ρεπορτάζ είναι ένα: Οι έλληνες ναι μεν ανησυχούν για το τι θα συμβεί με το ευρώ, μα πάνω

από όλα ανησυχούν για την αξιοπρέπεια τους.

Μια 60χρονη καθηγήτρια Αγγλικών είπε: «πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι μπροστά σε αυτό που συμβαίνει. Με τρομάζει μια έξοδος από την ευρωζώνη αλλά περισσότερο με στεναχωρεί ότι χάνουμε την αξιοπρέπεια μας. Έχουμε χάσει τα δικαιώματα μας σαν άνθρωποι»

Ένας 57χρονος χημικός που ο ρεπόρτερ τον βρήκε στη συγκέντρωση Μένουμε Ευρώπη, τάχθηκε κατά των χειρισμών της κυβέρνησης και τόνισε πως στο ευρώ πρέπει να παραμείνουμε με κάθε κόστος.

Ένας άνεργος 29 ετών με επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ, ήταν πιο καυστικός: «Να βγούμε από την ευρωζώνη. Ναι θέλω ένα Grexit. Δεν μας στηρίζει κανείς. Είναι η μόνη λύση για να επανεκκινήσει η οικονομία και να βγει κάτι καλό»

Ένας ιδιοκτήτης καφέ, 41 ετών τονίζει πως ναι θέλει να μείνουμε στο ευρώ, αλλά ακόμη και εάν βγούμε δεν θα χαθούμε. Ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς. Μπορεί να βγει κάτι καλό. «Εάν βγούμε όμως αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη» είπε…

CNNΕυρώαξιοπρέπειαΕλλάδαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα