CDU: Η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει ότι όλοι θα χορεύουν στο ρυθμό της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει καμία συμφωνία για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, είπε σε σημερινή του συνέντευξη ο Volker Kauder επικεφαλής του CDU, κόμματος της Μέρκελ, στη γερμανική βουλή.

Ο

Volker Kauder, στενός σύμμαχος της Μέρκελ δήλωσε καθαρά ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα ήταν σίγουρα μία φθηνή εναλλακτική σε σχέση με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω για περεταίρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα εάν το ΔΝΤ λέει ότι αυτό δεν θα ήταν λειτουργικό» είπε ο Kauder, προσθέτοντας ότι «είναι θετικό που το ΔΝΤ συμμετέχει στα προγράμματα αλλά εάν πει ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί και το κόμμα μας θα αρνηθεί περεταίρω χρηματοδότηση».

«Ξέρουμε όλοι το διακύβευμα. Κανείς δεν φέρει την ευθύνη για αυτό παρά μόνο η ελληνική κυβέρνηση» είπε ο επικεφαλής του κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου. «Όχι μόνο η Άγκελα Μέρκελ, θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πολλοί το θέλουμε, λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει. Αλλά δεν λειτουργεί όταν η Ελλάδα θέτει τους όρους και λέει ότι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να χορεύουν στο ρυθμό της. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα» πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός.

ΜέρκελΔΝΤCDUHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα