Bloomberg: Η ΕΕ εξετάζει το σενάριο πολιτικής και οικονομικής απομόνωσης της Ελλάδας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

(Αναδημοσίευση από euro2day.gr)

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν μηχανισμούς για την απομόνωση της Ελλάδας πολιτικά και οικονομικά, ώστε να προστατέψουν την υπόλοιπη ένωση από μια κατάρρευση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εξετάζουν να συγκροτήσουν ένα πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

ως «μαξιλάρι» για την ελληνική οικονομία σε περίπτωση που αναγκαστεί να βγει από το ευρώ, δήλωσαν στο Bloomberg δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένει ότι θα χρειαστεί αυτήν την βοήθεια. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει ότι δεν σκέφτεται την αποχώρηση από την ευρωζώνη και ότι είναι επικεντρωμένος στην λήψη της βοήθειας για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν μηχανισμούς για την απομόνωση της Ελλάδας πολιτικά και οικονομικά, ώστε να προστατέψουν την υπόλοιπη ένωση από μια κατάρρευση, είπε μια από τις πηγές.

«Υπάρχει πάντα ένα plan B» επισήμανε σε συνέντευξη ο Filippo Taddei, οικονομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε πακέτο βοήθειας. «Αλλά πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ποιος έχει την δυνατότητα να παρέμβει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και πιστεύω πως αν αρχίσει να κάνει μια λίστα, θα συνειδητοποιήσει πως η λίστα αυτή είναι πολύ μικρή» πρόσθεσε.

BloombergΕυρωζώνηGrexitHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα