Bild: Ο Λούμπιτς φοβόταν ότι τα ιατρικά του προβλήματα θα τον εμπόδιζαν να πετάει

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ίσως έριξε επίτηδες το αεροπλάνο της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις γιατί φοβόταν ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε θα αποτελούσαν εμπόδιο στο παιδικό του όνειρο να πιλοτάρει, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή ένα από τα βασικά κίνητρα του Λούμπιτς ήταν ο φόβος του ότι τα ιατρικά του προβλήματα θα αποτελούσαν εμπόδιο στο να πετάει» λέει

στη γερμανική εφημερίδα ένας ιδιωτικός ερευνητής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του εισαγγελέα στο Ντίσελντορφ είπε ότι ο Λούμπιτς έπασχε από αυτοκτονικές τάσεις κάποια στιγμή πριν αρχίσει την καριέρα του ως πιλότος.

«Οι ερευνητές δεν έχουν βρει γραπτά ή συνομιλίες στις οποίες ο Λούμπιτς να «μοιράζεται» το κίνητρό του ή να ομολογεί τα σχέδια του» τονίζει ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα Christoph Kumpa και συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση το ιατρικό ιστορικό του αποκαλύπτει ότι ο 27χρονος πιλότος είχε τάσεις αυτοκτονίες και ακολούθησε ψυχοθεραπεία».

Επίσης ο Kumpa επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Λούμπιτς είχε τάση αυτοκτονίας ή ενεργούσε επιθετικά πριν από τη συντριβή.

Εκτιμάται ότι ο μοιραίος πιλότος κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου και σκοπίμως έριξε το Airbus 320 στα βουνά στις γαλλικές Άλπεις σκορπώντας το θάνατο. Το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαίωσε αυτό που είχαν μεταδώσει κάποια μέσα ενημέρωσης ότι οι γιατροί είχαν αναφέρει την ακαταλληλότητα του Λούμπιτς να πετάξει, αν και δεν είχε εντοπιστεί συγκεκριμένη ασθένεια.

Α. ΛούμπιτςAirbus A320germanwingsBild
Keywords
Τυχαία Θέματα