Bambie Thug: Μία μπαλαρίνα που μεταμορφώθηκε σε μάγισσα – Ποια είναι η Ιρλανδή που αναστάτωσε τη Eurovision (photos/videos)

Μπορεί το Nemo με το τραγούδι «The Code» να κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή Eurovision, ωστόσο το Bambie Thug ήταν αυτό που τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του.

Στη σκιά των συμβολικών αντιπολεμικών μηνυμάτων και των έντονων αποδοκιμασιών κατά της συμμετοχής του Ισραήλ, η Ιρλανδία με το κομμάτι «Doomsday Blue» του Bambie Thug, που αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary, κατέλαβε την 6η θέση.

Ποιο είναι το Bambie Thug

Το πραγματικό όνομα του Bambie Thug είναι Μπάμπι Ρέι Ρόμπινσον (Bambie Ray Robinson). Γεννήθηκε το 1993 και μεγάλωσε στο Μακρούμ της κομητείας Κορκ, στην Ιρλανδία. Η μητέρα του είναι Ιρλανδή και ο πατέρας του Σουηδός, ενώ έχει τρεις αδερφές.

Αρχικά σπούδαζε μπαλέτο στο Λονδίνο, ωστόσο αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει όταν έσπασε το χέρι του στο κολέγιο. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στις σπουδές του μουσικού θεάτρου, κάτι που αργότερα οδήγησε στη μουσική του καριέρα.

Ως παιδί, το Bambie διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας) και στον ελεύθερο χρόνο του εργαζόταν μερικές φορές ως πριγκίπισσα σε πάρτι και σε εκδηλώσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Ήθελα οπωσδήποτε να τραβήξω επάνω μου τα φώτα της δημοσιότητας»

«Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό μέρος, αυτό που θα μπορούσα να κάνω για να διαφέρω θα ήταν να εκφράσω τη διαφορετικότητά μου. Ήθελα οπωσδήποτε να τραβώ επάνω μου τα φώτα της δημοσιότητας. Ήθελα να επιβληθώ, αλλά το μόνο που κατάφερνα ήταν να φοράω καφέ ρούχα με ροζ καλσόν. Νομίζω πως μόνο όταν μετακόμισα μακριά ανέλαβα τα ηνία του εαυτού μου. Μετακόμισα στο Λονδίνο όταν ήμουν 20 ετών και τότε ένιωσα πραγματικά ότι κατάφερα να είμαι ο εαυτός μου. Ωστόσο, το είσαι δυνατός μέσα σου, αλλά και απέναντι σε όλους τους άλλους, απαιτεί συνεχή μάθηση. Φέτος η απόφασή μου ήταν να στηρίξω απόλυτα τον εαυτό μου και να γίνω η πιο δυνατή μαζορέτα μου. Αυτός ο δημιουργικός κόσμος είναι καταπληκτικός, αλλά και ταυτόχρονα σκληρός. Πρέπει να είσαι σκληρόπετσος», εξομολογείται σε συνέντευξή του.

Τα αρνητικά σχόλια

Παράλληλα, το Bambie αναφέρθηκε και στα μηνύματα μίσους που δέχεται εξαιτίας της εικόνας του, προτρέποντας το κοινό «να θυμάται ότι είμαι κι εγώ άνθρωπος».

«Έχω αποκτήσει τόσα τραύματα και εξακολουθώ να εμφανίζομαι με αγάπη μετά από κάθε εμπόδιο και δύσκολη στιγμή», περιγράφει. «Ήμουν πάντα ένας φοίνικας, και τα λόγια και οι διαστρεβλωμένες απόψεις σας δεν μπορούν να με βλάψουν».

Παράλληλα, σημείωσε πως στέλνει «περισσότερη αγάπη» σε όσους το μισούν. «Αν η έκφραση της τέχνης μου σας “κινεί” το μίσος και τον θυμό, τότε εσείς είστε αυτοί στους οποίους στέλνω την περισσότερη αγάπη. Αν δεν θέλετε να είστε μέρος του Haus Of Thug, δεν είστε υποχρεωμένοι να έρθετε σε αυτό το ταξίδι μαζί μου».

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, έχει δηλώσει πως οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες είναι η Ντόλι Πάρτον, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Νίνα Σιμόν, ο Πολ Σάιμον, η Τζόνι Μίτσελ και οι Led Zeppelin.

Τα τραγούδια που έχει γράψει για διάσημους καλλιτέχνες και σειρές

Το Bambie, ως τραγουδοποιός, έχει γράψει κομμάτια για πολλούς καλλιτέχνες, διαφόρων ειδών, τα οποία μετρούν 50 εκατομμύρια streams.

Μεταξύ αυτών των καλλιτεχνών είναι οι Cassyette, Kid Brunswick και FabiCH.

Τα ορχηστρικά του περιλαμβάνονται, επίσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες nu-gen επιτυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το «Dear Goth» ή το «Petrichor», και στην επανεκκίνηση του «Sex And The City» του HBO «Just Like That».

Το DIY Magazine περιέγραψε το Bambie ως την «τελική μορφή του αφεντικού της Lady Gaga», ενώ το περιοδικό Metal Hammer ανέφερε πως «σε ό,τι αφορά το Bambie Thug, πρόκειται για καλλιτέχνη με κάθε έννοια».

Διαβάστε επίσης:

Δανάη Λουκάκη: Τι αποκάλυψε για τα τελευταία δύσκολα γυρίσματα στις «Άγριες Μέλισσες» (Video)

Λιάγκας για Σεργουλόπουλο: «Να ενημερώσουμε τον παρουσιαστή της ΕΡΤ ότι ούτε τώρα λέγεται “Μακεδονία” η χώρα» (Video)

Χαμός στα καλλιστεία στις ΗΠΑ: Μαζικές παραιτήσεις εστεμμένων – Εκφοβισμός πίσω από την επιστροφή των στεμμάτων; (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα