Attica TV: Σειρά ντοκιμαντέρ «Infowar» για τις τάσεις της διεθνούς πραγματικότητας

Σειρά δέκα μίνι ντοκιμαντέρ, υπο τον τίτλο «Infowar», σχεδίασαν και ετοίμασαν για το Attica TV οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Χρήστος Αβραμίδης, «γεφυρώνοντας» με πληροφορίες τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο ένας από τη Νέα Υόρκη και ο άλλος από την Αθήνα.

Το δημοσιογραφικό δίδυμο στις ταινίες

μικρής φόρμας που ετοίμασε παρουσιάζει και αναλύει με απρόσμενο, συναρπαστικό, ευφυή, και συχνά αστείο τρόπο τις τάσεις της διεθνούς πραγματικότητας.

Σε ένα από τα ντοκιμαντέρ αναπτύσσουν πως μπορεί ένα κουτί πίτσας, για παράδειγμα, να κρύβει απαντήσεις για την άνοδο του πληθωρισμού και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Επίσης ρίχνουν φώς σε κυριολεκτικά υπόγειες διαδρομές στο Μανχάταν μέσα από ένα ιδιότυπο οδοιπορικό για να δείξουν ότι υπάρχουν ταξικές διαφορές στους… αρουραίους του βόρειου και του νότιου Μανχάταν και κάνουν αναγωγή στον κόσμο των ανθρώπων ώστε να κατανοήσουμε τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Χατζηστεφάνου και Αβραμίδης εντοπίζουν και μοιράζονται τη διασύνδεση του τεράστιου αγάλματος του Λένιν στο Μανχάταν με την ιστορία του αδριάντα του Τρούμαν στο Παγκράτι.

Μεταξύ άλλων, με στοιχεία που δεν τα βάζει ο νούς μας, σε ένα από τα ντοκιμαντέρ της σειρά «Infowar» που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαρτίου τα μεσάνυχτα (δύσκολη ώρα για τους τηλεθεατές-τσεκαρισμένο), οι δύο δημοσιογράφοι δίνουν εμπεριστατωμένες εξηγήσεις, μέσα από ρεπορτάζ και συναντήσεις με ειδικούς πως μπορεί η σκόνη στον αέρα που αναπνέουμε να εμπεριέχει πληροφορίες για τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, την αρχαία Ελλάδα και τον Ψυχρό Πόλεμο.

Τα δέκα επεισόδια ολοκληρώθηκαν ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο γυρισμάτων στις ΗΠΑ και σε πόλεις σε όλο τον κόσμο και συμπεριλαμβάνουν συνεντεύξεις από γνωστούς αναλυτές, δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς που προσφέρουν μια εναλλακτική ερμηνεία σύνθετων θεμάτων.

Διαβάστε επίσης

Ανθή Σαλαγκούδη: «Δεχόμουν απειλές όταν έφυγα από την ΕΡΤ»

Ανθή Βούλγαρη για τα αρνητικά σχόλια στο #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ: «Δεν ισχύουν αυτά που λένε»

Τηλεθέαση: Οι νικητές και οι χαμένοι του Σαββάτου – Ποιος κέρδισε το δυναμικό κοινό

Keywords
Τυχαία Θέματα