Attica Bank: Τράπεζα με ηθικό πλεονέκτημα!

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Η …σύμπτωση τού να ελεγχθεί η σύζυγος του κεντρικού Τραπεζίτη, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχθεί τις υποδείξεις της κυβέρνησης για την διοίκηση της Attica Bank, παραείναι σύμπτωση, για να πιστέψουμε στους καιρούς που ζούμε στις καλές προθέσεις… Ακόμα κι αν υπάρχει ζήτημα με την σύζυγο, αυτό έπρεπε για λόγους προφανείς να γίνει σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο κι όχι σαν απροκάλυπτος εκβιασμός. Οι καθεστωτικές ενέργειες της κυβέρνησης πληθαίνουν πλέον και το

πολιτικό σκηνικό αγριεύει επικίνδυνα. Από τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδείχθηκε περίτρανα και δίχως καμιά αμφιβολία ότι ο κεντρικός τραπεζίτης, ο κύριος Στουρνάρας, είχε απόλυτο και αδιαμφισβήτητο δίκιο. Ό,τι αποκαλύφθηκε, φέρνει στο φως μέρες Κοσκωτά και Τράπεζας Κρήτης, μέρες που όζουν. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το ηθικό πλεονέκτημα χρεοκόπησε πλέον στα τραπεζικά δάνεια της Attica Bank. Εδώ δεν θα θυμίσουμε λεπτομερώς ότι ο κ. Καλογρίτσας υπήρξε ο φιλόδοξος εκδότης της Αριστεράς καθώς είχε επιχειρήσει ξανά (με τις ευλογιές και την προτροπή του Χαρίλαου Φλωράκη) να αναμιχθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ. Αλλά και οι δραστηριότητές του στον εκδοτικό χώρο με τις εκδόσεις «Ηλέκτρα», είχαν έντονο «προοδευτικό άρωμα» γενικότερα. Το δίχως άλλο, ήταν άνθρωπος με ευρύτερα ενδιαφέροντα καθώς φαίνεται…

Η άλλη «σύμπτωση» τού να δοθεί με απίστευτη ευκολία από την Τράπεζα ένα τελευταίο δάνειο 17 εκατομμυρίων, ελάχιστες μέρες πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, παραείναι επίσης σύμπτωση για να μην γίνουν κάποιοι συνειρμοί που έχουν να κάνουν με την κατάφορη αδικία σε βάρος των πολιτών όπως και ευρύτερα του δημόσιου συμφέροντος. Για την ακρίβεια ο κ Καλογρίτσας έλαβε συνολικά από την Τράπεζα Αττικής 127,6 εκ ευρώ από τα οποία τα 77,6 επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση αυτή, η τράπεζα μοίρασε γενναιόδωρα το ηθικό της …πλεόνασμα. Εδώ, καλό είναι να θυμίσουμε ότι ο Βενιζέλος στις 11 Φεβρουαρίου 2016, είχε προβλέψει τις εξελίξεις σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες με εκνευριστική ακρίβεια. Είχε δηλώσει αυτολεξεί: «Θα ζητηθούν στοιχεία για την προέλευση χρημάτων και αυτοί (οι καναλάρχες) τότε θα ανέβουν στα δέντρα. Και ξέρετε, ότι όταν ανέβουν στο δέντρο, θα φανούν τα οπίσθιά τους. Νομίζετε ότι εκβιάζετε τους παλιούς και υπόσχεστε στους νέους, αλλά στην ουσία τους εκβιάζετε κι αυτούς. Έχετε απλώσει πολύ τον τραχανά και δεν θα αντέξετε»!

Κοντολογίς, όσον αφορά στο τελευταίο σκέλος των σχοινοτενών χρηματοδοτήσεων του εργολάβου Καλογρίτσα, το σκηνικό έχει ως ακολούθως: Ο Καλογρίτσας αιτείται δανείου 17 εκατομμυρίων από την Τράπεζα, λίγες μόνο μέρες πριν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (σύμπτωση)… Η τράπεζα σπεύδει να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του λαμπρού και φερέγγυου πελάτη της. Στη συνέχεια, αφού λαμβάνει τα εκατομμύρια, ο κ. Καλογρίτσας ζητά από την ευγενική τράπεζα μια βεβαίωση ότι στο λογαριασμό του έχει 17 εκατομμύρια. Με αυτή τη βεβαίωση της εξυπηρετικής τράπεζας πηγαίνει στο διαγωνισμό και παίρνει την πολυπόθητη άδεια βάζοντας ως ενέχυρο για τα υπόλοιπα τα χρυσοφόρα βοσκοτόπια της Ιθάκης! Κι έτσι, αυτή η τηλεοπτική άδεια κόστισε αντικειμενικά στον Καλογρίτσα μια αίτηση δανείου και μια βεβαίωση ότι έλαβε το δάνειο.

Εδώ δεν γελά κανείς γιατί κινδυνεύουν να θιγούν εργαζόμενοι, μέτοχοι , το ταμείο των μηχανικών και ότι έχει απομείνει ζωντανό από την άθλια οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, είναι να απορεί κανείς με τον πολιτικό κυνισμό της αριστερής κυβέρνησης, η οποία έχει καταχρεώσει τη χώρα γενεές δεκατέσσερις -με την εγκληματική πολιτική της και την πρωτοφανή της ανικανότητα- με τα 100 περίπου δις Τσίπρα – Βαρουφάκη για τις αλήστου μνήμης «σκληρές διαπραγματεύσεις»… Θα έλεγε, λοιπόν, κάποιος τολμηρά αισιόδοξος ότι θα είχαν βάλει στοιχειωδώς μυαλό. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, πριν καν σκάσει αυτή η βόμβα στα χέρια του, πανηγύριζε για το μεγάλο τίμημα που εισέπραξαν σε «ζεστό χρήμα» (από ένα διαγωνισμό- παρωδία που υπονόμευσε τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας) και το έταζε σε κάθε πικραμένη κοινωνική ομάδα…

Θα συμφωνήσουμε όλοι πλέον ότι στην Τράπεζα Αττικής εξαντλήθηκε και το τελευταίο υπόλοιπο του (πλαστού, έτσι κι αλλιώς) ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς!

Attica BankΚαλογρίτσαςΣτουρνάραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα