Ζώδια | Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 6-13/2

22:17 5/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Το πιο σημαντικό γεγονός της εβδομάδας …και όχι μόνο: στο τέλος της εποχής των Ιχθύων, ο Ποσειδώνας συναντά πάλι το ζώδιο κυριαρχίας του.

Ο Ποσειδώνας στις 4 Φεβρουαρίου εισήλθε οριστικά στους Ιχθείς, μετά από 164 περίπου χρόνια. Θα παραμείνει εκεί ως το 2026. Πλανήτης του οραματισμού και της ουτοπίας, παρουσιάζει την εικόνα, το άπιαστο, το άυλο, το ονειρικό, το ιδανικό, το αποκύημα της φαντασίας. Περνώντας από τα ζώδια στα οποία παραμένει περίπου 14 χρόνια κάθε φορά, προσδίδει ένα πέπλο

μυστηρίου στις ιδιότητές τους και αφαιρεί την αίσθηση της πραγματικότητας. Είναι σίγουρα ο πιο περίεργος πλανήτης, ο πλέον ασαφής και δυσνόητος, κατά την γνώμη μου ο πλέον «επικίνδυνος» αφού έχει την τάση να είναι παραπλανητικός και να μας δημιουργεί εντυπώσεις και απάλειψη των αντιστάσεων.

Το ότι είναι κυβερνήτης των Ιχθύων, του δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον, αλλά και πάλι, παραμένει ασαφής και αδιευκρίνιστος. Ευνοεί τις μεταφυσικές και καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά και τον ανθρωπισμό. Στο ζώδιο αυτό, υπάρχει έμπνευση, διαίσθηση, φαντασία, δημιουργικότητα, αλλά απομάκρυνση από την πρακτική πλευρά της ζωής.

Ιδέες και ιδανικά, κυρίως μέσα από την ανθρώπινη προσφορά και θυσία, αναπτύσσονται όλο και περισσότερο. Αλλά μπορεί να κρύβουν και απάτες, όταν οι ιδέες αυτές προβάλλονται από άτομα ιδιοτελή. Θρησκείες και αιρέσεις αλλάζουν μορφή για να συνεχίσουν να διατηρούνται στο προσκήνιο, αφού οι ήδη υπάρχουσες έχουν απομυθοποιηθεί.

Προς στιγμήν, ας κατανοήσουμε πως ο Ποσειδώνας εκφράζει μία πραγματικότητα που πρέπει να αισθανθούμε κι όχι να δούμε. Είναι αυτό που έλεγε η αλεπού στον μικρό πρίγκιπα του Σαιντ-Εξυπερύ «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καθαρά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια…»

Το πέρασμα ως προς τα ζώδια για τα επόμενα δέκα τέσσερα χρόνια

Κριός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Δύσκολη θέση για ένα εκφραστικό ζώδιο σαν το δικό σας. Ο Ουρανός σας ωθεί να δράσετε άμεσα, αλλά ο Ποσειδώνας θα σας κάνει εσωστρεφείς. Άλλοτε θα είστε μαχητικοί, άλλοτε ονειροπόλοι και συχνά αυτό θα σας απογοητεύει. Διατηρήστε τις ισορροπίες σας και αποφύγετε θολές ιδέες, ή σκέψεις, όπως και βιαστικές αποφάσεις για ό,τι είναι παρασκηνιακό.

Θα σκεφθείτε θέματα πεποιθήσεων και πίστης, οραματισμών και εσωτερικής αναζήτησης. Μπορεί να ασχοληθείτε με πνευματικές πηγές και πνευματικούς δρόμους. Θα ήταν καλό να έχετε και ενδιαφέρον για όσους είναι ταλαιπωρημένοι, αδύναμοι, μόνοι.

Ταύρος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Φιλίες και στόχοι έχουν να σας προσφέρουν ιδανικά και να σας κάνουν να ξεπεράσετε την δέσμευση της ύλης, προς χάρη μίας πιο λεπτοφυούς ικανοποίησης. Ωστόσο, οι ομάδες που επιλέγετε θέλουν μεγάλη προσοχή, καθώς δεν θα έχουν πάντα καθαρούς στόχους και σκοπούς.

Να είστε περισσότερο προσεκτικοί επίσης με τους φίλους και να μην ακολουθείτε δίχως προσωπική σκέψη, τις συμβουλές τους. Θα έχουν την τάση να σας παραπλανούν. Φίλοι μπορεί να σας ανοίξουν πνευματικούς δρόμους, ή να σας παρασύρουν σε ολισθηρά μονοπάτια.

Δίδυμοι (

Keywords
Τυχαία Θέματα