Τσίπρας | Αμεσοδημοκρατία και ανακλητότητα για ηγεσία από τα κάτω!‏

11:51 3/12/2012 - Πηγή: Neolaia

Στην καταληκτική του ομιλία στο ΣΕΦ και τα πλαίσια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ προπομπό του επερχόμενου Συνεδρίου ενοποίησης του σε συνεκτικό πολιτικό φορέα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να κρατηθούν τα θετικά των επίσημων ιδεολογικών τάσεων και της επίπονης διαδικασίας σύνθεσης των ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ,

αλλά και να αφεθούν πίσω οι φραξιονοσμοί και η δομή ομοσπονδίας για την επικράτηση ενός νέου κομματικού μοντέλου για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αυτού της δημοκρατίας των μελών του. Βασικοί άξονες της δομής του νέου κόμματος η αμεσοδημοκρατικές δυνατότητες παρέμβασεις της βάσης στη λήψη αποφάσεων και ιδιαίτερα η αρχή της ανακλητότητας για τους πάντες και τα πάντα.

Για την κατίσχυσή της, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε χρήση για απευθείας εκλογή του στα 75 από τα 301 μέλη του νέου ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματός του, αλλά ως ίσος μεταξύ ίσων, αντί πρώτος μεταξύ ίσων, ζήτησε από το σώμα την εκλογή του από τα μέλη σε μία από τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ζήτησε εκ νέου εκλογές καλώντας την κυβέρνηση να απευθυνθεί με ομαλό τρόπο στην λαϊκή ετυμηγορία για να δώσει λύση βιώσιμης συνέχειας, αρνούμενη την εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας ΕΕ – ΔΝΤ για την Ελλάδα. Ζήτησε, δε, από όλους να συμβάλλουν δημιουργικά στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ένα κόμμα καθοδηγούμενο από τα κάτω που θα βοηθήσει στη ανασυγκρότηση της χώρας με όρους κοινωνίας.

Τέλος, ο Α. Τσίπρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχεία του πολιτικού του εγχειρήματος και της πορείας του σταδιακά ομογενοποιήμενου κόμματός του προς την εξουσιά έκλεισε την ομιλία με το τσεγκεβαρικό venceremos εκφωνημένο στα Ελληνικά, «θα νικήσουμε»!

Αναλυτικά ο λόγος Τσίπρα:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αυτό το τριήμερο μας δόθηκε η δυνατότητα να βάλουμε τις βάσεις για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα: Αριστερού, ριζοσπαστικού, δημοκρατικού. Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους και όλες μας. Με ωριμότητα, με όραμα, με προτάσεις και πάνω απ’ όλα με αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα, που φανερώνει πως όλοι και όλες έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, αλλά, κυρίως, έχουμε ήδη πάρει την μεγάλη απόφαση. Θα μπούμε εμείς μπροστά για να σταματήσει η καταστροφή. Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, για να δώσουμε όλο μας το είναι, ώστε να ξαναφτιάξουμε αυτόν τον τόπο από την αρχή.

Έχουμε μια κυβέρνηση που για το χατίρι της κ. Μέρκελ είναι ικανή να τα σαρώσει όλα. Έχουν πια χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και λογικής. Προχθές αποφάσισαν να φορολογούν από εδώ και στο εξής ακόμη και όσους έχουν τρίτο παιδί, αδιαφορώντας για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αδιαφορώντας για την ίδια την επιβίωση του λαού μας.

Έχουμε μια κυβέρνηση που στερείται πια κάθε σοβαρότητας όταν εξαγγέλλει ότι δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Σήμερα, τους διαψεύδει ο ίδιος ο Σόιμπλε, με έγγραφό του που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και προβλέπει ότι το χρέος, ακόμα και με τις σημερινές δικές τους αισιόδοξες προβλέψεις, δεν θα είναι 124%

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας | Αμεσοδημοκρατία,tsipras | amesodimokratia