Τσίπρα και κατέβασμα των τόνων δείχνει ο Ολάντ, θετικός υπό όρους ο Αλέξης

18:47 14/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Ενδιαφέρουσα διαλεκτική αναπτύσσεται μεταξύ Φρανσουά Ολάντ και Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας φαίνεται να μην αντιμετωπίζει καθόλου αρνητικά το ενδεχόμενο να έχει προσεχώς συνομιλητή του ως εκπρόσωπο της Ελλάδας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, αρκεί κι εκείνος να αποδεχθεί ότι

οι απαιτούμενες αλλαγές στην ευρωπαϊκή πολική σε σχέση με την Ελλάδα και γενικότερα το νότο και τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου θα προχωρήσουν χωρίς την καταφυγή σε πολιτικές ακρότητες. Αντίστοιχα ενδιαφέρουσα υπήρξε και η αντίδραση του κ. Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται να μη θεωρεί την άμεση καταγγελία του μνημονίου ως αυτοσκοπό του κόμματός του, ιδίως στην περίπτωση που μετά από πιθανή εκλογή του η Ευρώπη αποδείξει ότι διατίθεται άμεσα να προβεί σε σημαντική αναθεώρηση αρκετών πτυχών της μέχρι σήμερα ασκούμενης πολιτικής της.

Συγκεκριμένα, ο Φρανσουά Ολάντ είπε στη συνέντευξή του στο mega και την Όλγα Τράμη ότι σέβεται τον ελληνικό λαό και την ψήφο του και προέτρεψε τους Έλληνες «να επιλέξουν αυτό που τους φαίνεται καλύτερο»! Παράλληλα, τόνισε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι «εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», θέση που ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ασπάζεται, αν και ξεκαθάρισε κι ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη «προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης».

Σε απλή… πολιτική μετάφραση, ο κ. Ολάντ φαίνεται, να εννοεί: Έλληνες αν θέλετε ψηφίσετε Τσίπρα, μακριά από συναισθήματα πανικού και φόβου που σπέρνουν τα διάφορα εκβιαστικά διλήμματα, προχωρήστε ελεύθερα και κάντε πράξη την επιλογή σας! Κι εσύ Αλέξη, από την πλευρά σου, αν όντως είσαι από Δευτέρα ο εκλεκτός και εκλεγμένος του ελληνικού λαού υιοθέτησε μια πιο διπλωματική αντιμνημονιακή-φιλοαναπτυξιακή διαλεκτική, προκειμένου να καμφθούν ευκολότερα οι εναντίον της ενδιαφέρουσας ρητορικής σου για την επιβίωση της Ευρώπης και των χωρών του νότου αντιδράσεις των υπερσυντηρητικών δυνάμεων της Γηραιάς Ηπείρου, κι από κοινού οι πληττόμενες από την αντιδραστική ακραία μονεταριστική πολιτική των υπερσυντηρητικών δυνάμεων να επιτύχουν την σε ορατό χρόνο προώθηση ενός συνεργατικού και βιώσιμου αναπτυξιακού, πιο συνεκτικού και αλληλέγγυου, ευρωπαϊκού οικοδομήματος!

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κίνηση που θα μπορούσε να εκληφθεί κι ως έμμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα συνεργασίας από τον Γάλλο Πρόεδρο σε περίπτωση που οι έλληνες τον αναδείξουν κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού στη χώρα, έκανε λόγο από την Πάτρα για «αντικατάσταση» του μνημονίου και «επαναδιαπραγμάτευση» των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Με τον τρόπο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο, παρότι δε δίστασε στην ίδια ομιλία του να αποκαλέσει το μνημόνιο «παλιόχαρτο», έδωσε μήνυμα στις σχετικά πιο ανοιχτόμυαλες και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης ότι αν οι εταίροι δείξουν έμπρακτα τη διάθεση να βρεθεί μια νέ

Keywords
Τυχαία Θέματα