Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη ψήφιση του προϋπολογισμού

Συνεχίζεται η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, μέχρι στιγμής έχουν κάνει τις εξής δηλώσεις:

Τσίπρας: «Μεταξεταστέος ο καλός μαθητής»

«Το σχέδιο της Μέρκελ περιλαμβάνει μια γερμανική Ευρώπη και την Ελλάδα ως αποικία χρέους», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξαπάτησε τον λαό στις εκλογές και εμφάνισε τελικά «κρυφό» πρόγραμμα ενώ την παρομοίασε ως έναν καλό και υπάκουο μαθητή, ο οποίος θα τηρήσει ό,τι του ζητήσουν περιμένοντας στο τέλος την επιβράβευση».

«Η χώρα μας έχει 170% και πάει για 190% χρέος ως προς το ΑΕΠ,με το πρόγραμμά σας. Δεν σας είδα να αντιδράτε» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Tο πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και η λύση του δεν μπορεί να είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα, αλλά συνολική για το Νότο. Aπουσιάζατε από τη συνάντηση των χωρών του Νότου και το Γάλλο πρόεδρο, ενώ λίγες μέρες αργότερα υποδεχόσασταν τη κα Μέρκελ με κόκκινα χαλιά» τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρησιμοποιείτε την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα με το φασιστικό φαινόμενο κ τους νεοναζί. Το πρόγραμμα δε βγαίνει. Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει. Tο πλιάτσικο θα αποτραπεί. Με το ΑΕΠ να έχει πέσει κατά 25% και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο μισό, τολμάτε να λέτε ότι ο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει επενδύσεις» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις, η coca cola, η ΦΑΓΕ, φεύγουν από τη χώρα. Και δεν τις διώχνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η καταστροφική πολιτική σας. Είστε οι πλέον επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου».

Βενιζέλος: «Η εκλογική έφοδος των δυνάμεων της οπισθοφυλακής απέτυχαν»

«Η εκλογική έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, σημειώνοντας ότι «όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, θα διαψευστούν». «Δεν είστε καν της μόδας πλέον», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, «μεταξύ των εξωτερικών προϋποθέσεων εθνικής ανάκαμψης είναι μια καθαρή πολιτική απόφαση των εταίρων μας για το ελληνικό ζήτημα, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, η πλήρης και άμεση εκταμίσευση όλων των δόσεων, ένα νέο επικοινωνιακό πλαίσιο που αντιστρέφει αρνητικά στερεότυπα και η επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής».

Κουβέλης: Ναι στον προϋπολογισμό-Τώρα η εκταμίευση της δόσης

«Το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Η κυβέρνηση αλλά και ευρύτερο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια διεκδίκησης αλλαγών στο πρόγραμμα. Διεκδίκηση που θα είναι διαρκής και δύσκολη.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει συγκεκριμένη τη θέση της για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Αγωνιζόμαστε να έχει κυρίως στοιχεία εξυγίανσης κα

Keywords
Τυχαία Θέματα