Θεατρική Παράσταση | Η Παγίδα του Ρομπέρ Τομά

Για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ELIART παρουσιάζεται το θεατρικό έργο του Ρομπέρ Τομά, «Η ΠΑΓΙΔΑ». Είναι μια αστυνομική περιπέτεια που εξελίσσεται σ’ ένα κοσμικό χειμερινό θέρετρο. Ένας άντρας (Χάρης Σώζος) δηλώνει στον επιθεωρητή της περιοχής, την εξαφάνιση της συζύγου του. Ωστόσο, μετά από λίγο εμφανίζεται μία κυρία (Αννέτα Παπαθανασίου) που συστήνεται ως η σύζυγός του. Ο επιθεωρητής βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα:

ποιόν θα πιστέψει; Τον άντρα που ορκίζεται πως βλέπει για πρώτη φορά αυτή τη γυναίκα ή μήπως τη γυναίκα που επιβεβαιώνει κάθε στοιχείο της ταυτότητάς της;

Πρόκειται για μια εφευρετική παράσταση, με πολλές εκπλήξεις, αγωνία και στιγμές γέλιου. Ιδανική για τους λάτρεις της αστυνομικής κωμωδίας και όχι μόνο. Το τέλος είναι εντελώς ανατρεπτικό! Δυο ώρες ξεχάστηκα παρασυρμένη από την πλοκή του έργου, προσπαθώντας να δώσω λύση στο μυστήριο. Ο Χάρης Σώζος είναι εξαιρετικός στην ερμηνεία του! Σε πείθει από την πρώτη στιγμή σα σύζυγος που ψάχνει την σύζυγό του, σε παίρνει με το μέρος του, συμπάσχεις με όλο αυτό που περνάει. Ο Χρήστος Ευθυμίου, σαν επιθεωρητής, κρατάει εξαιρετικά ουδέτερη στάση και είναι ψυχρά αφιερωμένος στο έργο του. Ο Πετρόπουλος στο ρόλο του ζωγράφου είναι απλά διασκεδαστικός με την υπερβολή του. Αυτό που δε μου άρεσε τόσο είναι η Αννέτα Παπαθανασίου στο ρόλο της συζύγου, όπως και ο Λεβαντής. Δε με έπεισαν τόσο, σαν οι κακοί της υπόθεσης!

Γενικά η παράσταση ήταν πολύ καλή και από σκηνοθετικής πλευράς, πολύ όμορφα μίνιμαλ σκηνικά και εξίσου ωραία μουσική.

Ιστορία του έργου
«Η ΠΑΓΙΔΑ» γράφτηκε από τον Ρομπέρ Τομά το 1960 και αμέσως καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αστυνομικά έργα, ξεπερνώντας τις 30.000 παραστάσεις παγκοσμίως, κάνοντας τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.
Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε από τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στις αρχές τις δεκαετίας του ’60, σε μια εξαιρετική μετάφραση και διασκευή του ιδίου, η οποία κρατήθηκε σε αυτό το ανέβασμα του έργου.

Ετυμηγορία: Μία απολαυστική και άκρως ψυχαγωγική παράσταση. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ (φοιτητικό 10 ευρώ)Διεύθυνση: Κων/πόλεως 127, Βοτανικός/ θέατρο ELIARTΈναρξη παραστάσεων Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 – Λήξη παραστάσεων 1/1/2013Ημέρες Παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα & ΤρίτηΏρα έναρξης: 21:00Διάρκεια: 90 λεπτάΤηλέφωνο κρατήσεων: 210 3477677

Tip1: Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, νέους κάτω των 18 ετών, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η προσφορά 15 ευρώ τα δύο άτομα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Διασκευή: Δημήτρης Μυράτ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Καλλιόπη Ζαφειροπούλου
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Χριστίνα Κριθαρά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά
Βοηθοί Παραγωγής: Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Ναταλία Νικολοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Chloé Kritharas

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Χάρης Σώζος
Αννέτ

Keywords
Τυχαία Θέματα