Ταξίδι στο «εκεί»

17:44 20/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Πώς ορίζεται η έννοια του ονείρου; Χαρακτηρίζεται κυκλική, στροβιλίζουσα. Όταν ονειρεύεσαι κάτι και αυτό πραγματοποιηθεί, τότε παύει ν’ αποτελεί το ιδανικό και το άφταστο. Παύει η “ ιδιοσυγκρασία ” του να έχει μυστηριακό χαρακτήρα. Το φάσμα του ξεθωριάζει αργά και γίνεται διαυγές. Ύστερα; Συνεχίζεις να ζεις με ή χωρίς τον κόσμο των ονείρων. Το δεύτερο δε συναντάται συχνά, καθώς αποκλίνει από την ανθρώπινη φύση.

Έτσι επαναλαμβάνεται το ίδιο γλυκόπικρο σκηνικό. Γιατί όμως απογοητευόμαστε όταν δεν εκπληρώνουμε κάποιο όνειρο; Γιατί στη συνέχεια το μισούμε και σταδιακά φτάνει σε σημείο

να αποτελεί πηγή πόνου για εμάς; Τα εγωιστικά μας ένστικτα τίθενται σε λειτουργία γι’ ακόμη μια φορά κι επιθυμούμε μέχρι και αυτή την αγνή αυθεντικότητα να τη χρησιμοποιούμε με βάση τις ανάγκες μας. Ουσιαστικά τα όνειρα είναι διαφανείς μεμβράνες, τις οποίες εμείς γεμίζουμε με χρώμα και μερικές φορές καταφέρνουμε να τις κάνουμε κτήμα μας. Άλλες φορές μένουν εκεί αναλλοίωτες στο βάθος του χρόνου, μας χαμογελούν και μας εύχονται καλή συνέχεια.

Συντάκτρια | Ήρα Δημητρούλια

Keywords
Τυχαία Θέματα