Συνέντευξη | Ο Λόλεκ απαντά στο neolaia.gr!

19:15 23/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, παραχώρησε στο neolaia.gr o Γιάννης Αναγνωστάτος, κατά κόσμον Λόλεκ, ενόψει της συναυλίας του Σαββάτου με τους Χειμερινούς Κολυμβητές.

Μουσική είναι:

-Ανάγκη

Ευτυχία είναι:

- Να νομίζεις ότι είσαι ευτυχισμένος.

Φασισμός είναι:

-Να είσαι ζώο. Να μη σκέφτεσαι.

Να αποφασίζω εγώ και να επιβάλω ό,τι γουστάρω βλάπτοντας τους άλλους, χρησιμοποιώντας βία και προκαλώντας φόβο με τη συμπεριφορά μου.

Ο Έλληνας είναι:

- Βαλκάνιος και έχει το

ένα πόδι στην ανατολή και το άλλο στη δύση. Αυτό δεν προσδίδει κάποια σπουδαιότητα ούτε πρέπει να τρέφει το υπερεγώ ούτε να του δίνει άλλοθι ότι είναι τρελάκιας που τα καταφέρνει ή ο κακομοίρης καραγκιόζης.

Γιατί σαν κοινωνία και σαν κράτος φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα;

- Για πολλούς λόγους, προσωπικά θεωρώ ότι αδιαφορήσαμε όλοι και όσοι καταπιάνονταν με προβλήματα στις «καλές» εποχές ήταν οι γραφικοί.

Με τι «όπλα» αντιμετωπίζουμε το σήμερα;

- Κυρίως νομίζω με γκρίνια, που εξάλλου δεν είναι όπλο. Και ίσως με σκεπτικισμό, αλλά σίγουρα χωρίς δράση.

Σε τι ελπίζουμε για το αύριο;

- Είναι απογοητευτικό και κλισέ βέβαια αλλά οι περισσότεροι νομίζω ότι επιθυμούν να επανέλθουν στην προηγούμενη «καλή» κατάσταση…που ήταν φούσκα αναμφίβολα.., άλλοι δεν ελπίζουν σε τίποτα. Κι εγώ για να μην εξαιρώ τον εαυτό μου ανήκω στη δεύτερη κατηγορία.

Τι κρατάς από τη μέχρι τώρα μουσική πορεία σoυ;

- Έχω μάθει να κάνω κάτι που αγαπάω και να δίνω με χαρά οτι έχω χωρίς απαραίτητα να περιμένω κάτι συγκεκριμένο. Μια τέτοια στάση δεν μου την έμαθαν ποτέ σε κανένα σχολείο η πανεπιστήμιο και ούτε θα μου την δίδασκε ποτέ η κοινωνία που ζούμε. Είμαι ευγνώμων που κατάφερα να το ανακαλύψω.

Τι θα ήθελες να πεις στους σημερινούς νέους;

- Δεν είμαι ούτε δάσκαλος ούτε πνευματικός άνθρωπος ούτε πολιτικός για να απευθύνομαι στους νέους και να τους συμβουλεύω. Μπορώ απλά να προτείνω να προτείνουν.

Τι να περιμένουμε από εσένα το επόμενο διάστημα;

- Ετοιμάζω ένα δίσκο με ρίζες στο ρεμπέτικο,punk,alternative rock, new wave… Προσπάθησα να διατηρήσω τα ενορχηστρωτικά στοιχεία του κάθε είδους και να τα κάνω να συνυπάρξουν. Στο μυαλό μου όλα αυτά είναι ένα πράγμα. Διαφέρει ο ήχος, ο χρόνος και ο τόπος ισως, αλλά από την άλλη τα μεγάλα τραγούδια δεν μπορεί να τα ακουμπήσει η να τα στιγματίσει ο χρόνος. Αρκετά από τα νέα τραγούδια θα τα παιχτούν στη συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Gagarin στις 26/1.

Παραλληλα, ασχολήθηκα με την παραγωγή του πρώτου αγγλόφωνου δίσκου ενός νέου τραγουδοποιού που λέγεται Πάνος Μπίρμπας. Η ενορχήστρωση/ηχογράφηση/παραγωγή είναι ένα κομάτι που μου αρέσει πολύ κ αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα