Σουηδία… ερχόμαστε!

Tα χρήματα βρέθηκαν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον, και μάλιστα θα δοθούν από χορηγούς και δεν πρόκειται να βγουν επιπλέον χρήματα από το ταμείο της ΕΡΤ.

Αν και κάποιοι από την κυβέρνηση θεωρούν ότι εν καιρώ οικονομικής κρίσης, δεν είναι σωστό να λάβουμε μέρος, αξίζει να σημειωθεί ακόμα κι αν δεν λάβουμε μέρος στο φετινό φεστιβάλ, θα πληρώσουμε στην EBU

100 χιλιάδες ευρώ περίπου για να προβάλλουμε το διαγωνισμό της Eurovision. Αυτό είναι σχεδόν υποχρεωτικό και είναι μέρος της συμφωνίας της δημόσιας τηλεόρασης με την EBU, προκειμένου η ΕΡΤ να απολαμβάνει προγράμματα κι υπηρεσίες της EBU.

Από την άλλη μεριά βέβαια, το συνολικό κόστος συμμετοχής μας (μετάδοσης, επιλογής τραγουδιού και αποστολής) θα είναι γύρω στις 350 με 400 χιλιάδες ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδιαφερόμενοι χορηγοί που είναι πρόθυμοι να δώσουν τα χρήματα ώστε να μην βγει τίποτα από το ταμείο της ΕΡΤ. Κι όπως φαίνεται, οι επαφές με αυτούς πήγαν πολύ καλά και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη Σουηδία!

Βασικός λόγος για αυτή την «ανατροπή» αυτή είναι το ότι ίσως έχει σημασία το να μην απουσιάζει η σημαία της Ελλάδας από το διαγωνισμό της Eurovision. Ιδιαίτερα εφόσον στο φεστιβάλ θα σηκωθούν σημαίες των γειτονικών μας χωρών (Αλβανίας, Τουρκίας κλπ), έχει μεγάλη σημασία το να εμφανιστεί κι η Ελλάδα για …την τιμή των όπλων!

Το μόνο που εκκρεμεί, είναι να δώσει και η κυβέρνηση το πράσινο φως, αλλά αναμένεται να είναι κι αυτή θετική, αφού συνειδητοποίησαν ότι αν δεν πάμε θα μας κοστίσει πολύ, ενώ με τη συμμετοχή μας δεν θα κοστίσει τίποτα στην ΕΡΤ.

Το dead line για τις αποφάσεις είναι αυτή τη βδομάδα, καθώς στις 15 του μήνα πρέπει να απαντήσουμε στην EBU αν θα λάβουμε μέρος ή όχι. Όπως αναμένεται λοιπόν, η απάντηση θα είναι θετική και έτσι, στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας θα συμμετέχει και η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα