Σκάρλετ Γιόχανσον | Λυσσασμένη Γάτα

Νέες προκλητικές εμφανίσεις της Σκάρλετ Γιόχανσον σε θέατρο του Broadway στα πλαίσια του ρόλου της ως Μάγκι στο Λυσσασμένη Γάτα του Τένεσι Γουίλιαμς έχουν τραβήξει την προσοχή.

Από την άλλη, η ίδια η Γιόχανσον επιμένει ότι στόχος της δεν είναι να τονίσει την σεξουαλικότητα της ηρωίδας της και επισημαίνει: «Θεωρώ ότι η σεξουαλικότητα της Μάγκι είναι συνήθως υπερβολικά εκτεθειμένη και υπερβολικά τονισμένη. Στην πραγματικότητα είναι ένα επουσιώδες κομμάτι του έργου».

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του πλανήτη με

τη δήλωσή της αυτή, ουσιαστικά, ακυρώνει τόσο την Ελίζαμπεθ Τέιλορ (όσο και τις Άσλει Τζούντ και Κάθλιν Τέρνερ που την διαδέχθηκαν) που στήριξαν τις δικές τους εμφανίσεις ακριβώς σε αυτό το στοιχείο. Ενώ, όσον αφορά το ήδη διαβόητο πόστερ της παράστασης, δηλώνει πως δείχνει απλά «την λαχτάρα της ηρωίδας για επαφή».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Σκάρλετ εμφανίζεται στο Broadway μετά την βραβευμένη με Τόνι ερμηνεία της στο A View From the Bridge του Άρθουρ Μίλλερ.

Όσον αφορά στην υπόθεση του έργου, η «Λυσσασμένη Γάτα» εκτυλίσσεται ένα βράδυ στο αρχοντικό ενός μεγαλοκτηματία του Μισισιπή, όπου η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 65 και τελευταία γενέθλια του πατέρα. Ο Big Daddy, κατά ειρωνικό τρόπο ο πιο ζωντανός χαρακτήρας του έργου, βρίσκεται στα τελευταία στάδια καρκίνου, όμως ανίδεος για το τέλος που ζυγώνει, προσπαθεί ακόμη να τα βρει με τον αγαπημένο δευτερότοκό του, γνωστό γόη και αθλητή, παντρεμένο με την Μάγκι. Οι σχέσεις των δύο αντρών είναι οριακές και η γριφώδης σιωπή του γιου δεν βοηθάει αντίθετα φτάνει στα όρια του τον τελματωμένο γάμο του. Οι δύο νύφες της οικογένειας εκδηλώνουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν, καθεμία για λογαριασμό της οικογένειάς της, το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας. Η μεν στηρίζεται στα πολλά παιδιά που έχει. Η «Μάγκι, η Γάτα» κρατά κρυφό το γεγονός ότι δεν έχει την παραμικρή ερωτική επαφή με το σύζυγό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα