Σεμινάριο Ήχο-Ιαματικής & Θεραπείας από την SAE Athens

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, η SAE Athens σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ψύχα, μέλος του Sound Healers Association και απόφοιτο της SAE, διοργανώνουν ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα τον ξεχωριστό κόσμο της Ήχο-Ιαματικής & Θεραπείας (Sound Healing & Therapy) και τον τρόπο με τον οποίο επιδρούν οι ηχητικές δονήσεις και η μουσική στην ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία.

Το Sound Healing είναι μία αρχαία τεχνική ίασης και ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των δονήσεων του ήχου και της οργανωμένης από τον άνθρωπο μορφής του – τη μουσική δηλαδή – στον ανθρώπινο

οργανισμό και ψυχισμό με στόχο την ίαση. Πρόκειται για μία αρχαία τεχνική ίασης και έχει χρησιμοποιηθεί εκτενέστατα σε πολιτισμούς όπως της Κίνας, Αιγύπτου, Ελλάδας, Ινδίας, όπως μαρτυρούν αρχαιολογικά ευρήματα, γραπτά και διασωθείσες μαρτυρίες, μύθοι και παραδόσεις.

Η σύγχρονη επιστήμη συγκλίνει πλέον με την αρχαία γνώση ότι η ύλη προέρχεται από την δόνηση και η πλέον αντιληπτή μορφή δόνησης από τον άνθρωπο είναι ο ήχος. Μετά από επιστημονικές έρευνες, μελέτες και πειράματα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένες ηχητικές συχνότητες σχετίζονται με συγκεκριμένα σημεία και όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η εκπομπή αυτών των ηχητικών συχνοτήτων και ο συντονισμός με την ιδιοσυχνότητα των αντίστοιχων οργάνων, βοηθά στην ανακούφιση και σε πολλές περιπτώσεις στην ίαση των οργάνων αυτών χωρίς την χρήση χημικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

O εισηγητής
O Δημήτρης Ψύχας είναι μέλος του Sound Healers Association (με έδρα το Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής) και έχει πολυετή πείρα στον τομέα της ηχο ιαματικής & θεραπείας, διδάσκοντας σε βιωματικά-εκπαιδευτικά σεμινάρια.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Ιστορική αναδρομή
Ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία σχετικά με την χρήση του ήχου και της μουσικής ως θεραπευτικά εργαλεία από διάφορους πολιτισμούς, παραδόσεις και κουλτούρες.

Επιστημονική προσέγγιση
Αρχές της ηχο – ιαματικής (sound healing) και μουσικοθεραπείας.
Σχετικοί επιστημονικοί τομείς, έρευνες, αποτελέσματα, εφαρμογές.

Βιωματικό εργαστήρι
Βιωματικές ασκήσεις, για προσωπική διαπίστωση και εμπειρία των επιδράσεων στην ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία.

Κόστος συμμετοχής:

20 ευρώ για σπουδαστές & απόφοιτους της SAE30 ευρώ για το υπόλοιπο κοινό

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Δηλώσεις συμμετοχής: στη γραμματεία της SAE Athens: 210 3217661 (καθημερινά, 10:00-20:00)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα