Σεμινάριο αρχαίου δράματος της Alma Kalma – Iνστιτούτο Grotowski

14:51 30/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Το Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών - AlmaKalma στα πλαίσια του θερινού σχολείου διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, αρχές Ιουλίου το σεμινάριο με θέμα:

Σώμα και λόγος στο αρχαίο δράμα -(πρακτικές μέθοδοι προσέγγισης της αρχαίας τραγωδίας).

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο σε μορφή εργαστηρίου στα πρότυπα του ινστιτούτου Γκροτόφσκι της Πολωνίας. Ο ηθοποιός εργάζεται με δυναμικό τρόπο πάνω

στο σώμα και τις δυνατότητες της φωνής του. Ο στόχος εδώ είναι η εφαρμογή των παραπάνω δυνατοτήτων σε κείμενα της Αρχαίας Τραγωδίας.

Οι συμμετέχοντες σε έναν ιδιαίτερα δύσβατο χώρο ερμηνείας αναπτύσσοντας τα «εργαλεία» για την απαιτητική υποκριτική προσέγγιση του Αρχαίου Δράματος.

Στο σύνολο των ασκήσεων περιλαμβάνονται αυτές του περίφημου πολωνικού Εργαστηρίου και του Workcenter, ένα μέρος της βιοδυναμικής μεθόδου που αναπτύχθηκε στο R.L.P.A.- Αlma Κalma και ένα τρίτο που αφορά τον τρόπο εκφοράς των λέξεων στο κείμενο ώστε αυτές να γίνουν παριστάμενες(«ανάγλυφες») σύμφωνα με τη μέθοδο του Παριστάμενου λόγου του Γ. Μήτρου που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Wrochlowv της Πολωνίας το 2009 (εκπνοή και τίποτα, Beckett_Δημητριάδης).

Το σεμινάριο διεξάγεται υπο την αιγίδα του Ινστιτούτου για τη θεατρική έρευνα Γ. Γκροτόφσκι. (“θα δειχθεί υλικό οπτικοακουστικό με παράσταση του πολωνικού εργαστηρίου και της Alma Kalma”.)

Θα διδαχθούν κείμενα από τους τραγωδούς:

Οιδίπους Τύρρανος (Σοφοκλέους)Αντιγόνη (Σοφοκλέους)Βάκχες (Ευριπίδης)Παράλληλη ερμηνεία του κειμένου Οιδίπους – σχόλιο του H.Muller

Πληροφορίες

Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 2/7 – Σάββατο 7/7Σύνολο θα διαρκέσει 30 ώρεςΏρα σεμιναρίου 17:00- 22:00Κόστος σεμιναρίου: 150 €, 100€ για ανέργους και σπουδαστές και απόφοιτους δραματικών σχολώντηλ. Επικοινωνίας: 6972552262, 6943835282

To εργαστήρι θα λάβει χώρα σε έναν ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο (νεοκλασσικό με κήπο) στο κουλέ καφέ, οδός Θεοφίλου 13, ΕΔΙΑ.

Το εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών-AlmaKalma συνεργάζεται στενά με το Ινσιτούτο Γκροτόφσκι στο Wroclaw της Πολωνίας απο το 2003.

Keywords
Τυχαία Θέματα