ΣΔΟΕ | Αίτημα για άνοιγμα 5000 λογαριασμών

18:23 7/10/2012 - Πηγή: Neolaia

Αίτημα να ανοίξουν 5.000 τραπεζικοί λογαριασμοί υπέβαλε το ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», υπουργείο Οικονομικών και ΣΔΟΕ πήραν φωτιά μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη «χαμένη λίστα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το «κόσκινο» του ΣΔΟΕ -και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας- θα περάσουν τα 1.991 ονόματα που αναφέρονται στη «λίστα Λαγκάρντ», μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Από την περασμένη

Πέμπτη που παρέλαβε ο διευθυντής ΣΔΟΕ Αττικής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη συνέστησε ειδική ομάδα που θα δημιουργήσει το οικονομικό προφίλ όλων όσοι αναφέρονται στη λίστα, ώστε να ελεγχθούν σε βάθος δεκαετίας και κατόπιν να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου για άνοιγμα λογαριασμών.

Όπως δηλώνει στο Βήμα ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρης, έχουν εντοπιστεί ήδη περίπου 15.000 Έλληνες καταθέτες που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και από τις φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εμβάσματα συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα