Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός | Meet Your Future 2012

16:50 11/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Το Meet Your Future είναι ένα 3ήμερο καλοκαιρινό σχολείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές λυκείου, πρωτοετείς φοιτητές και τους γονείς τους. Έχει στόχο να αποκτήσουν μια ακριβή αντίληψη για τις κλίσεις τους, τις ικανότητές τους, τις ανάγκες της αγοράς και τα επαγγέλματα του μέλλοντος που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όταν επιλέγουν σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε άμεση επαφή με διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές του ΑΙΤ και με ανθρώπους που έχουν πετύχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη

ζωή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα.

Οι 3 άξονες του Meet Your Future:

1. Τεχνολογία – οι τεχνολογίες της πληροφορικής και τον επικοινωνιών αποτελούν βασικό εργαλείο σε όλα ανεξαιρέτως τα επαγγέλματα.

2. Καινοτομία/Επιχειρηματικότητα -η εξοικείωση γύρω από τις δύο αυτές έννοιες αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο.

3. Επαγγελματικός Προσανατολισμός – εξατομικευμένος προσανατολισμός με τη βοήθεια εξειδικευμένων τεστ που θα βοηθήσει να γίνουν επιλογές στη βάση των πραγματικών ενδιαφερόντων, ικανοτήτων και αξιών του κάθε μαθητή/τριας.

Το πρόγραμμα συνδυάζει:

• σύντομες παρουσιάσεις που εμπνέουν από νέους 18 – 22 ετών που έχουν πετύχει κάτι αξιοθαύμαστο.

• εργαστήρια και παρουσιάσεις από καθηγητές του ΑΙΤ και άλλους διακεκριμένους επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού (ζωντανά αλλά και με συνδέσεις με το Harvard και άλλα πανεπιστήμια).

• Διαδραστικά εργαστήρια που βοηθούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 15 Απριλίου είναι 130 € το άτομο. Για αιτήσεις μετά τις 15 Απριλίου το κόστος ανέρχεται σε 145€. Το κόστος καλύπτει μετακίνηση με λεωφορείο από/προς Μετρό Εθνική Άμυνα-ΑΙΤ, σημειώσεις, μαθησιακό υλικό, διεξαγωγή του Τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων Horizon, γεύματα και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Προνομιακές τιμές ισχύουν για συμμετοχή 2 μαθητών της ίδιας οικογένειας και για τα παιδιά εργαζομένων στον Ομιλο INTRACOM. Το κόστος συμμετοχής 2 γονέων στην παράλληλη ενότητα για γονείς είναι 35€.

To site του Meet Your Future είναι: www.ait.gr/ait_web_site/conference/myf/

Το Facebook fanpage είναι: www.facebook.com/myf.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα