Πρόταση Βιβλίου | Η άλλη πλευρά του νομίσματος, της Λένας Μαντά

19:19 31/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Το βιβλίο της Λένας Μαντά με τα δύο τέλη, για να μη μείνει κανένας αναγνώστης δυσαρεστημένος και να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Κατά πόσο είναι αυτό δίκαιο όμως για τον καθένα;

Η ιστορία έχει ως εξής ο Ανδρέας κάτοικος ενός χωριού λίγο έξω από την Αθήνα, χάνει πολύ μικρός τον πατέρα του. Αντιδραστικός όπως είναι φεύγει για να σπουδάσει στην Αθήνα, έφηβος ακόμη, χρησιμοποιώντας τις σπουδές σαν πρόφαση για να ξεκολλήσει από την

κλειστή κοινωνία του χωριού, τη μητέρα και τον αδιάφορο αδερφό του. Στην Αθήνα ο Ανδρέας θα γνωρίσει μια ζωή διαφορετική, γεμάτη απολαύσεις, γυναίκες, ξενύχτια αλλά και πολύ δουλειά. Φιλότιμος αλλά καθόλου συναισθηματικός, οι γυναίκες δεν τον συγκινούν παρά μόνο για να περνάει καλά, εν αντιθέσει με τους φίλους που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Θα χάσει τον έναν σε ατύχημα, ενώ θα περάσει όμορφες στιγμές συγκατοικώντας με τους άλλους δύο στην Αθήνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τη ζωή του θα αλλάξει η Νίκη μια γυναίκα πλούσια κατά 10 χρόνια μεγαλύτερή του με την οποία θα κάνει σχέση και θα προσπαθήσει να γίνει αρεστός στον κόσμο της που καθόλου δεν του ταιριάζει. Παράλληλα, θα επισκέπτεται το χωριό αφου παρόλο τον «ξεριζωμό» έχει πολλές αναμνήσεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες. Με τη Νίκη ζει ένα πάθος, που όμως οι υστερίες και οι ζήλειες της θα τον κουράσουν με αποτέλεσμα να φύγει μακριά της και να μοιράσει τη ζωή του στο χωριό και την Κέρκυρα, όπου έχει ανοίξει εστιατόριο σε ακίνητο της Νίκης, έχοντας συναίτερο φίλο της. Πάντα κάτι τους δένει. Στο διάστημα που είναι χώρια, θα γνωρίσει την Αρετή ένα νεαρό κορίτσι που θα μπορούσε να το παρουσιάσει στο χωριό ως γυναίκα του και να γίνει άμεσα αποδεκτό χωρίς αντιδράσεις. Την Αρετή τη θέλει, ωστόσο δεν τους δένουν τόσα όσα με τη Νίκη, η οποία δεν αποδέχεται το χωρισμό και τον θέλει πίσω με αντάλλαγμα το οτιδήποτε. Ο Ανδρέας θα πρέπει να επιλέξει..

Η Λένα Μαντά είναι από τις αγαπημένες μου συγγραφείς, έχω διαβάσει πολλά βιβλία της και πραγματικά η γραφή της σε καθηλώνει. Έχει αυτό το χάρισμα να κάνει τον αναγνώστη να αναγνωρίζει μέσα στους ήρωές της ένα κομμάτι από τον δικό του εαυτό. Τα δύο τέλη φαντάζεστε τι έκβαση θα έχουν.. Αξίζει το χρόνο σας να διαβάσετε ένα βιβλίο σαν αυτό χωρίς να απογοητευτείτε από το τέλος του! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και στοιχίζει κοντά στα 20 ευρώ.

Συντάκτρια | Ζαφείρη Μαρία

Keywords
Τυχαία Θέματα