Παρατυπίες διαγωνισμού για τα καταγγέλλουν ψυχολόγοι-κοινωνικοί λειτουργοί

Υποψήφιοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που δεν επιλέχτηκαν φέτος σε διαγωνισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη στελέχωση των Ειδικών Χώρων Υποδοχής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) της ΕΛΑΣ καταγγέλλουν τις επιλεχθείσες διαδικασίες προσλήψεων, αμφισβητώντας ευθέως τον τρόπο αξιολόγησης των επιτυχόντων και τελικά την τήρηση του νόμου. Σύμφωνα με τους μέχρι πρόσφατα ειδικούς επιστήμονες εργαζόμενους, μπορούσαν κάλλιστα να επιλεγούν και φέτος για να συνεχίσουν την εργασίας τους με βάση τα τυπικά προσόντα που ορίζονταν

στο διαγωνισμό, αλλά και λόγω της αποδεδειγμένα εξειδικευμένης εμπειρίας τους, στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, καθώς οι θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν ήταν πολύ περισσότερες από τα άτομα που ήδη είχαν εργαστεί τα δύο προηγούμενα χρόνια και ζητούσαν εκ νέου μέσω του διαγωνισμού να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ΕΧΠΑ.

Τα παραπάνω υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργεί που μετά από όλα αυτά δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται στα κέντρα μεταναστών, όπως αποτυπώθηκε και σε επίσημη έγγραφη τοποθέτησή τους, μέσω του νομικού εκπροσώπου τους, εργατολόγου, Δημήτρη Περπατάρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των μη επιλεχθέντων υποψηφίων:

«Λάβαμε μέρος στον πρόσφατο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε από την Ελληνική Αστυνομία /Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με Αριθμ. Πρωτ.: 6481/3/209-ιγ με ανακοίνωση για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με (100) Ψυχολόγους, (60) Κοινωνικούς Λειτουργούς και (73) Μεταφραστές – Διερμηνείς, για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ). Στους δύο κύκλους του εν λόγω προγράμματος που προηγήθηκαν τα έτη 2011 και 2012 και στους οποίους συμμετείχαμε επιτυχώς, οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 25 ανά ειδικότητα.

Στην παρούσα προκήρυξη απαιτούνταν τυπικά προσόντα αξιολόγησης των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένη εμπειρία. Σε αυτό το σημείο, είναι αναγκαίο να επισημάνουμε πως στα πλαίσια της εργασίας μας, κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων συμβάσεών μας, εκπαιδευτήκαμε από εξειδικευμένους φορείς που ασχολούνται με την ψυχική υγεία μεταναστών όπως είναι η «Βαβέλ» και το «ΚΕΕΛΠΝΟ». Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις έγιναν για τους εργαζομένους του συγκεκριμένου προγράμματος, με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση μας, όσον αφορά την επιστημονική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στην συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα.

Επιπροσθέτως, τον Απρίλιο του 2011, όταν και υπογράψαμε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη σύμβαση ήταν η πρώτη φόρα υλοποίησης στη χώρα μας ανάλογης δράσης, η οποία είχε ενταχθεί στο ετήσιο πρόγραμμα 2009 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου, ο κοινωνικός σχεδιασμός έγινε επί της ουσίας για πρώτη φορά από τους συγκεκριμένους προσληφθέντες καθώς και η όλη οργάνωση του εν λόγω προγράμματος.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στα πλαίσια της παρούσας προκήρυξ

Keywords
Τυχαία Θέματα