Πανεπιστήμιο Κρήτης | Μέσα στα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως!

20:48 17/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Σε παλαιότερο μας άρθρο αναφέραμε πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βάση την λίστα του Webometrics.info, βρίσκεται στην θέση 158 στα Πανεπιστήμια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο η «Ημερησία» αναφέρει πως το βρετανικό ένθετο Times Higher Education δημοσίευσε μια νέα

λίστα κατάταξης πανεπιστημίων παγκοσμίως, στην οποία υπάρχει μόνο το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μάλιστα η αξιολόγηση είναι διπλή και αφορά τόσο στην ακαδημαϊκή ποιότητα (1) του πανεπιστημίου όσο και στη φήμη (2) που το περιβάλλει. Με βάση την ακαδημαϊκή ποιότητα την πρωτιά καταλαμβάνει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και ακολουθούν το Χάρβαρντ, μαζί με το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Άξιο αναφοράς είναι πως στο τοπ 10 περιλαμβάνεται μόνο ένα αγγλικό πανεπιστήμιο, αυτό της Οξφόρδης και βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Με βάση τώρα τη φήμη, την πρωτιά έχει το Χάρβαρντ, δεύτερο το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) και τρίτο είναι το Κέιμπριτζ.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπάρχει μόνο στην πρώτη κατηγορία (ακαδημαϊκή ποιότητα), το οποίο βρίσκεται στις θέσεις από 276 έως 300 σε σύνολο 400 πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Τέλος, όσον αφορά την βαθμολογία το Πανεπιστήμιο Κρήτης λαμβάνει υψηλή βαθμολογία σε ότι αφορά το πλήθος των παραπομπών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια (66,7 με άριστα το 100), ενώ καλή κρίνεται συνολικά η διεθνής παρουσία του (42,6).  Αντίθετα, χαμηλές βαθμολογίες λαμβάνει στον τομέα της διδασκαλίας (13,1), αλλά και της έρευνας (12,6). Στη δεύτερη κατηγορία ανάμεσα σε 200 ΑΕΙ δεν υπάρχει κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα