Ομογενείς δίνουν 600 δισ. στην Ελλάδα αν αλλάξει το Σύνταγμα (;)

14:23 21/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Μια είδηση που αν επιβεβαιωθεί όντως πρόκειται να προκαλέσει αίσθηση κάνει τον γύρο των media τις τελευταίες ώρες καθώς η πρωτοβουλία Ελλήνων ομογενών με τίτλο «End National Debt» υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ,

την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.

Όρος της κίνησης αυτής είναι να αλλάξει το Σύνταγμα «προς όφελος των Ελλήνων πολιτών»… τίποτα πιο γενικό, τίποτα πιο συγκεκριμένο.

«Στις 7 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες πριν από την προθεσμία που είχαμε δώσει, ανοίχτηκαν δύο λογαριασμοί σε καναδικές τράπεζες. Κατετέθησαν 600 δις δολάρια για την Ελλάδα στον ένα λογαριασμό και 50 δις δολάρια για την Κύπρο», δηλώνει ο Μανώλης Λαμπράκης, πρόεδρος της οργάνωσης.

«Η εξαγορά του χρέους προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του δανεισθέντος, δηλαδή της κυβερνήσεως, διότι αλλάζει ο δανειστής. Είπαμε δηλαδή ότι θα εξαγοράσουμε το χρέος, ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε κάποιες πολιτικές αλλαγές με σκοπό την αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους», συμπληρώνει.

Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται πως έχει ήδη βρεθεί στην Κύπρο ως επίσημος προσκεκλημένος του κ. Χριστόφια προκειμένου να συζητήσει μαζί του παρουσία και της Κριστίν Λανγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα