Οι ομάδες που αγάπησα #2 | Parma 1998–1999

18:19 25/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Συνεχίζω το αφιέρωμα με τις Ομάδες που αγάπησα από πιτσιρικάς και σήμερα σας παρουσιάζω την Πάρμα του 1998.

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της ομάδας, αφού κατέκτησε κύπελλο, UEFA και βγήκε 4η στη Serie A!

Η Πάρμα, αγωνιζόταν με 4-4-2.

Σύνθεση

Τερματοφύλακας: Ο Τζίτζι Μπουφόν!

Άμυνα: Στα αριστερά αγωνιζόταν το μοτεράκι, ονόματι Paolo Vanoli. Μετά την Πάρμα, δεν έκανε καμιά σπουδαία καριέρα, ενώ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στον Ακράτητο! Δεξί μπακ, εξ Αργεντινής, ο Roberto

Sensini, που ήταν και αρχηγός της ομάδας. Στο κέντρο της άμυνας, συναντάμε, ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα όλων των εποχών. Τουράμ – Καναβάρο. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω.

Κέντρο: Στα δεξιά, ο άρτι αφιχθείς από τη Λάτσιο Diego Fuser. Στα αριστερά ο Alain Boghossian, που μόλις είχε κερδίσει το Μουντιάλ της Γαλλίας. Στον άξονα o Dino Baggio κατάπινε χιλιόμετρα, ενώ μπροστά του, ο μεγάλος Juan Sebastián Verón.

Επίθεση: Και τώρα πάμε στα ωραία. Η Πάρμα έπαιζε μπροστά με ένα φοβερό επιθετικό δίδυμο. Hernán Crespo και Enrico Chiesa, πήραν από το χέρι την Πάρμα και την οδήγησαν στην κατάκτηση των τίτλων.

Προπονητής: Ο Alberto Malesani. γνωστός σε όλους μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Ύστερα από λαϊκή απαίτηση, το βίντεο που τον έγραψε με χρυσά γράμματα, στις trash στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, μία φορά ακόμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα