Οι επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

21:49 15/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Στα πλαίσια του 1ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου οι φοιτητές κλήθηκαν να σκεφτούν και να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, χθες έγιναν οι βραβεύσεις των νικητών στο Πεδίον του Άρεως.

Το πρώτο βραβείο ανήκει στις απόφοιτες του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Ελευθερία Γκαραγκούνη και η Γεωργία – Δήμητρα Πάντσιου, των οποίων η ιδέα έχει να κάνει με την εκτροφή βουβαλιών και το τοποθέτησαν στην παρουσίαση της ιδέας τους στο Δέλτα του Πηνειού. Όπως αναφέρουν οι κοπέλες επέλεξαν

το συγκεκριμένο project αφενός γιατί δεν είχαν τις γνώσεις να καταπιαστούν με κάτι πιο τεχνολογικό και αφετέρου λόγω της κρίσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή πολύς κόσμος στρέφεται στα χωριά του και αναζητεί εναλλακτικές προτάσεις εργασίας.

Επίσης, μία άλλη ιδέα που βραβεύτηκε ήταν αυτή της παραγωγής βιοαερίου από περιττώματα ζώων. Στο συγκεκριμένο project δούλεψε μία ομάδα 5 ατόμων οι Θανάσης Καλτσάς, Παναγιώτης Πισκολιού, Κερασία Καραλευθέρη, Ζαφείρης Υφαντόπουλος και Δημήτρης Ανέστης, οι οποία τοποθέτησαν την επιχείρησή τους στη Δράμα λόγω εύρεσης πρώτων υλών. Μάλιστα οι δύο πρώτοι δήλωσαν πως έχουν σκοπό μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους να εργαστούν πάνω στην ιδέα τους και να αναζητήσουν πόρους για να την πραγματοποιήσουν.

Ο Γιώργος Χατζηνώτας, φοιτητής του Τμήματος Δικτύων μαζί με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Δημήτρη Σκοπελίτη και Θεόδωρο Οικονόμου δημιούργησαν την εφαρμογή MeGusta. Πρόκειται για μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει check in για το που βρίσκεται και να έχει ίσως έκπτωση σε μαγαζιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα