Ομπάμα | Ισοφάρισε σε 1-1 τις… τηλεμαχίες

Μετά την κατά κοινή ομολογία κακή πρώτη εμφάνιση, προ δεκαπενθημέρου, στη σειρά των τριών αμερικανικών τηλεμαχιών, γνωστότερα διεθνώς και ως ντιμπέιτ, ενόψει των εκλογών των ΗΠΑ, επαναφορά χθες στις γνωστές καλές επιδόσεις για τον αφροαμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Λαβωμένος από το Ντένβερ ο Πρόεδρος, η θητεία του οποίου χαρακτηρίζεται από το μεγαλύτερο κλείσιμο πολεμικών μετώπων συγκριτικά με κάθε άλλη προεδρική θητεία, επανέκαμψε δριμύτερος

στο Λονγκ Άιλαντ, πράγμα το οποίο μπορεί να οφειλόταν στο γεγονός ότι το ντιμπέιτ διευθύνθηκε από γυναίκα παρουσιάστρια, την Κάντυ Κρόουλυ, μετά από μια 20ετία.

Θέματα του δεύτερου κατά σειρά ντιμπέιτ αποτέλεσαν τα ενεργειακά, τα διεθνή και τα δικαιώματα των γυναικών. Σε όλα αυτά θεωρείται από το διεθνή Τύπο ότι οι επιδόσεις του Προέδρου των ΗΠΑ ήταν καλύτερες του ανταγωνιστή του. Ο Μιτ Ρόμνι εκτέθηκε τόσο από την προσπάθεια αμφισβήτησης του πατριωτισμού του Ομπάμα, με αφορμή το θάνατο των αμερικανών διπλωματών στη Λιβύη, καθώς δέχθηκε και σχετική παρατήρηση από την παρουσιάστρια του πολιτικού τηλεοπτικού σόου, όσο και τους υπερβολικά υψηλούς τόνους που γενικότερα επιστράτευσε κατά του αντιπάλου του, σε μία γενικότερα ιδιαίτερα υψηλών τόνων τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον αμερικανικό προεδρικό θώκο.

Οι πρώτες μετρήσεις των τηλεοπτικών δικτύων αποτυπώνουν πρωτιά Ομπάμα στην ερώτησε για το ποιος επικράτησε στη νέα τηλεμαχία, με ποσοστά από 40% – 49% για τον νυν Πρόεδρο και 30% – 39% για τον Μιτ Ρόμνι. Μοναδική του υπερσυντηρητικό μεγάλης εμβέλειας δίκτυο FOX NEWS, το οποίο έχει επιδοθεί σε στρατευμένη δημοσιογραφία στο πλευρό του κ. Ρόμνι, με αποτέλεσμα να εκτιμά ότι επικράτησε εκ νέου ο λευκός υποψήφιος παρότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά.

Σύντομα θα ανακοινωθούν για τη διεξαγωγή και του τρίτου και τελευταίου ντιμπέιτ, ενώ οι κρίσιμες εκλογές των Η.Π.Α είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα