Ο τίτλος περνάει από την «καυτή» Τούμπα

14:52 5/2/2012 - Πηγή: Neolaia
Δύσκολο απόγευμα θα έχει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού χθες στη Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός έχει σήμερα την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις πόντους. Όμως μία νίκη στην «καυτή» Τούμπα μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι.

Φορμαρισμένος ο «Δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ έσπασε την προηγούμενη Κυριακή μία δυσμενή παράδοση 13 χρόνων στο ΟΑΚΑ, ανεξαρτήτου αντιπάλου, επικρατώντας στο ντέρμπι ‘’δικεφάλων’’ με 2-0 της ΑΕΚ. Πολύ καλή παρουσία στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΑΕΚ, με εξαίρεση τα δύο δοκάρια. Με την νίκη αυτή, εκτός των άλλων, ξεπέρασε την ΑΕΚ και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Λάζλο Μπόλονι αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών του, ενώ στάθηκε και στην καλή αντίδραση τους μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο. Περιττό να αναφερθεί ότι στις εξέδρες της Τούμπας δεν θα πέφτει …καρφίτσα, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φτιάχνουν κλίμα για να υποδεχθούν τον Ολυμπιακό, σε ένα ντέρμπι που παραδοσιακά σημαίνει πολλά γι΄ αυτούς.

Στην προετοιμασία για τον μεγάλο αγώνα λοιπόν, ο Λάζλο Μπόλονι εστίασε σε τρία σημεία, που πιστεύει ότι θα κρίνουν την αναμέτρηση. Πρώτα η πίεση που θα δεχθεί η ομάδα του από τον Ολυμπιακό, δεύτερον τις στημένες φάσεις και τέλος τις αντεπιθέσεις, δυνατό όπλο του Ολυμπιακού δηλαδή και μειονέκτημα του ΠΑΟΚ. Αρκετά προβλήματα ξανά για τον Μπόλονι, πλην του δεδομένα απόντα Ετό, θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Τσιρίλο, που τραυματίστηκε και θα λείψει τις επόμενες 20 μέρες. Εκτός και ο Σνάουτσερ, στην αποστολή μπήκε πάντως ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Νιμανί.

Πάνω απ΄ όλους και όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός στη μνήμη των ανθρώπων. Σε μία κίνηση οπαδικού πολιτισμού, ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού έστειλε στεφάνι στο χθεσινό μνημόσυνο της Θύρας 7. Ας ευχηθούμε αυτό να βοηθήσει η όποια κόντρα των δύο ομάδων να περιοριστεί σε αθλητικά πλαίσια.

Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό

Στροφή τίτλου είναι για τον Ολυμπιακό η έξοδος στην Τούμπα. Οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ πληροφορήθηκαν με ευχαρίστηση την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, που τους επιτρέπει να αγωνιστούν σήμερα με λιγότερο άγχος και αν είναι δυνατόν να πάρουν τη νίκη και να βρεθούν εκ νέου στο -2 από την κορυφή.

Στον τελευταίο του αγώνα κέρδισε σχετικά εύκολα με 3-0 τον Εργοτέλη, αν και τα τρία γκολ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ο αντίπαλος του βρέθηκε με δύο παίκτες λιγότερους στον αγωνιστικό χώρο, μετά από τις δύο αποβολές. Το σκορ άνοιξε στο 58’ με τον Πάντελιτς, για να το κλείσει στις καθυστερήσεις ο Γιάννης Φετφατζίδης με πανέμορφο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει δανεικό τον Τούρκο Καζίμ, που είναι παίκτης με εξαιρετικά στοιχεία και μπορεί να ενταχθεί άμεσα στην ομάδας. Μάλιστα, τα περισσότερα ρεπορτάζ συγκλίνουν στο ότι θα τον δούμε βασικό στον αποψινό αγώνα.

Δύο εκπλήξεις επιφύλασσε για την αποστολή ο Βαλβέρδε, που άφησε εκτός του Ντιόγκο και τον Φετφα

Keywords
Τυχαία Θέματα