Ο πόλεμος των… σπρέι: Banksy VS King Robbo!

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος κάτω από τις γέφυρες και τις πολυσύχναστες γειτονιές της Αγγλίας. Δύο graffiti artists, ο Banksy και ο King Robbo, μονομαχούν καθημερινά με όπλο… τα σπρέι τους. Η κόντρα έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια και έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από τον ανεξήγητο τραυματισμό του Robbo. Ο Banksy φωτογραφίζεται ως

ο υπαίτιος του ατυχήματος.

Για το λόγο αυτό, το κανάλι 4 της Βρετανικής τηλεόρασης, έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους δύο γκραφιτάδες και παρουσιάζει τα σημεία εκείνα που η κόντρα είναι εμφανής. Οι δύο άντρες τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει σε ατοπήματα όσον αφορά στους άτυπους κανόνες στον κόσμο του graffiti! Ο ένας επεμβαίνει στη δουλειά του άλλου.
Για μερικούς τα graffiti είναι τέχνη! Με τη λογική αυτή όμως δεν φαίνεται να συμφωνούν καθόλου οι αστυνομικές αρχές της Αγγλίας. Το θεωρούν έγκλημα και διώκεται ποινικά. Οι δύο graffitist δεν επαναπαύονται και συνεχίζουν ακάθεκτοι να αποδείξουν την ισχύ τους και ποιος από τους δύο είναι τελικά ο βασιλιάς!

Το ντοκιμαντέρ είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον από άποψη καλλιτεχνική. Οι δύο γκραφιτάδες, με κίνδυνο πολλές φορές να συλληφθούν, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η δημιουργικότητα και το ταλέντο τους είναι αδιαπραγμάτευτα κατά τη διάρκεια του αφιερώματος. Ο Banksy και ο King Robbo, είναι οι τύποι που κυκλοφορούν γύρω μας, είναι αυτοί που κρύβουν το πρόσωπό τους γιατί ενώ δίνουν χρώμα στον κόσμο μας μάλλον εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην μαυρίλα.

Στέλλα Γεωργίου

Keywords
Τυχαία Θέματα