Ο δάσκαλος στο Φουρφουρά Ρεθύμνου που έδωσε φως και χρώμα στη μάθηση

Ο λαός λέει ότι «Με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις». Ευτυχώς για τα παιδιά στο μικρό σε έκταση και κάτοικους χωριό του Ρεθύμνου, Φουρφουρά, ο δάσκαλος που τους έλαχε είναι πεφωτισμένος.

Το επάγγελμα του δασκάλου πολλοί το βλέπουνε σαν μια μόνιμη και βολεμένη θέση στο δημόσιο. Το ευτυχές είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι που το βλέπουν σαν λειτούργημα και μία ευκαιρία στο να κάνουν τον κόσμο λιγάκι καλύτερο. Γιατί ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Αυτό όμως θα επιτευχθεί μόνο αν τεθούν τα σωστά θεμέλια κι αν μπουν οι βάσεις

από νωρίς.

Δεν έχει σημασία πόσο καλοί, μέτριοι ή χάλια μαθητές ήμασταν στο σχολείο. Η προσωπικότητα μας άρχισε να σμιλεύεται από τότε. Ο κάθε δάσκαλος που έχουμε συναναστραφεί άφησε το λιθαράκι του στη ζωή μας και ένα κομμάτι του θα το κουβαλάμε πάντα ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Μερικούς δασκάλους θα τους θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή γιατί ήταν αυτοί που μας έκαναν να αγαπήσουμε τα γράμματα, ανακάλυψαν σε τι είμαστε καλύτεροι- γιατί δεν μπορεί, όλοι έχουμε ένα ταλέντο- και μας μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους.

Ο λόγος και ο μακροσκελής πρόλογος γίνεται για έναν πραγματικά υπέροχο δάσκαλο, τον Άγγελο Πατσιά, ο οποίος μετατέθηκε πριν από μερικά χρόνια στο Φουρφουρά Ρεθύμνου. Ένας δάσκαλος που έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να αλλάξει τον κόσμο και να κάνει τους μαθητές του πρώτα από όλα καλούς ανθρώπους και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Παραμέρισε το εγώ του και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και έπραξε συλλογικά και με πλήρη επίγνωση της ιδιότητάς του. Έδωσε χρώμα στο σχολείο και ώθηση στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στις ενδοσχολικές και εξωσχολικές δράσεις. Εισήγαγε την τεχνολογία στο σχολείο και στα πλαίσια του οράματός του δημιούργησε μια εκπαιδευτική τηλεόραση έτσι ώστε οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με την υπόλοιπη Κρήτη και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν το δάσκαλο και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Ειδικά σε τέτοιες εποχές όπου η χώρα μας διανύει άσχημες συνθήκες, αυτό που θα μπορούσε να μας σώσει από την απόλυτη κατρακύλα είναι η σωστή κατάρτιση ηθικά και μορφωτικά της νεολαίας. Γιατί οι νέοι άνθρωποι μπορούν φτάνει να τους πιστέψουμε και να τους δίνουμε εφόδια να προχωρούν.

Πάρτε μία γεύση από την Φουρφουρά web tv

Keywords
Τυχαία Θέματα