ΜΜΜ | Πώς να εξαργυρώσετε τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια

21:13 11/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Το Κέντρο Προώθησης Πωλήσεων πραγματώνει αυτόν τον καιρό το πρόγραμμα «Money Back». Υπό το σύνθημα «Μην το πετάς, έχει αξία», οι καταναλωτές καλούνται να κρατούν τα χρησιμοποιημένα τους εισιτήρια για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να τα εξαργυρώνουν σε συμβεβλημένα με το πρόγραμμα καταστήματα.

Η μείωση του κόστους των αγορών υπολογίζεται με βάση την

κλίμακα εξαργύρωσης της κάθε επιχείρησης και στην οποία καθορίζεται το ακριβές ύψος των αγορών, στις οποίες πρέπει να προβαίνει ο καταναλωτής. Αναλόγως των αγορών, ο καταναλωτής πληρώνει μέρος του λογαριασμού του με την αξία των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων. Για παράδειγμα, σε κατάστημα που έχει επιλέξει κλίμακα εξαργύρωσης 5 προς 1, σε αγορές του καταναλωτή συνολικής αξίας 5 ευρώ θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του 1 ευρώ, εφόσον ο ίδιος δώσει στο ταμείο χρησιμοποιημένα εισιτήρια αυτής της αξίας.

Δημιουργός του εγχειρήματος είναι ο Γιώργος Βεργάκης, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη Τύπου δήλωσε σχετικά: «Το «Money Back» διαθέτει έντονα κοινωνικές προεκτάσεις και αποτελεί καινοτομία στο χώρο των εναλλακτικών νομισμάτων. Περιλαμβάνει τις έννοιες «περιβάλλον», «κυκλοφοριακό», «οικολογία», «ποιότητα ζωής», «συμμετοχή», «προτροπή στη χρήση μέσων μεταφοράς» και «ενίσχυση επιχειρήσεων»».

Keywords
Τυχαία Θέματα