Κυβέρνηση «γαλάζιων κορυφαίων και υπηρεσιακών-τεχνοκρατών», επιβεβαιώνοντας το neolaia.gr

20:24 21/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Με «κυβέρνηση κορυφαίων και “υπηρεσιακών”-τεχνοκρατών» στελεχώνεται ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα, όπως από την πρώτη στιγμή είχε εκτιμηθεί από το neolaia. gr με την ανάρτηση-άρθρο «Η κυβέρνηση κορυφαίων και υπηρεσιακών-τεχνοκρατών και οι 179 που ζορίζουν…», πριν συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο από την ανακοίνωση των πρώτων ασφαλών εκτιμήσεων των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών!

Στο άρθρο του συντάκτη-αρθρογράφου μας MavAlexis, αναφερόταν ότι «καθόλου δεν πρέπει

να αποκλείεται οι τρεις αρχηγοί να καταλήξουν σε ένα μεικτό ευέλικτο σχήμα ορισμένων κορυφαίων στελεχών τους, που θα δίνουν τον πολιτικό τόνο του εγχειρήματος, και τη συμπλήρωσή τους σε παραγωγικά χαρτοφυλάκια από τεχνοκράτες, είτε πρόκειται για κάποιους υπηρεσιακούς που αξιολογήθηκαν ως ιδιαίτερα θετικές παρουσίες στα υπουργεία που ανέλαβαν να “τρέξουν” στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είτε για άλλα ικανά στελέχη που χαίρουν ευρύτερης εκτίμησης στους χώρους δραστηριοποίησή τους όσο κι από τους τρεις επικεφαλής». Έτσι και έγινε, με τα πολιτικά στελέχη να αποτελούν την πλειοψηφία των επικεφαλής των υπουργικών χαρτοφυλακίων και να προέρχονται αποκλειστικά, τελικά, από τη ΝΔ, με τον Δ. Αβραμόπουλο υπουργό Εξωτερικών, τον Ευρ. Στυλιανίδη υπουργό Εσωτερικών, τον Κ. Χατζηδάκη υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ στην κυβέρνηση συνεχίζουν και πρόσωπα της απερχόμενης υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως οι κ.κ. Αντ. Μανιτάκης υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αντ. Ρουπακιώτης υπουργός Δικαιοσύνης που κρίθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένοι, καθώς και οι νεοεισελθόντες πανεπιστημιακοί καθηγητές και τεχνοκράτες κ.κ. Β. Ράπανος υπουργός Οικονομικών, Ευ. Λιβιεράτος υπουργός Περιβάλλοντος, Αθ, Τσαυτάρης υπουργός Γεωργίας και Θ. Παπαθεοδώρου υφυπουργός Παιδείας-Πολιτισμού.

Δριμεία κριτική ήδη ασκούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή ιδίως της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια κυβέρνηση που κυριαρχούν τα «γαλάζια» πολιτικά στελέχη. Ακόμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφηναν αιχμές για το ότι προηγήθηκε η οριστικοποίηση της κυβερνητικής σύνθεσης από την τελική συμφωνία στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

Αναλυτικά, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός : Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταικούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Κούρκουλας Δημήτρης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτρης Ελευσινιώτης

Υπουργείο Ανάπ

Keywords
Τυχαία Θέματα