Κυκλοφόρησε το 7ο τεύχος του περιοδικού ΜΟΝΟ

21:28 26/4/2012 - Πηγή: Neolaia

Το 7ο τεύχος του περιοδικού ΜΟΝΟ κυκλοφορεί την Τετάρτη 25 Απριλίου σε περίπτερα, κέντρα Τύπου και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, σε όλη τη χώρα.

Περιεχόμενα 7ου τεύχους:

■ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αλέξης Τσίπρας – «Δεν θα καταστραφεί η Ρώμη, θα σωθεί η Ελλάδα», στον Γρηγόρη Ρουμπάνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στο ΜΟΝΟ εφ’ όλης της ύλης. Ο Α. Τσίπρας

διεκδικεί ψήφο εξουσίας αρνούμενος τον ρόλο ενός μικρού αριστερού κόμματος, αναγνωρίζοντας ότι «μια αριστερή διακυβέρνηση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ή θα ισοπεδωθεί η κοινωνία για να ικανοποιηθούν οι τραπεζίτες και τα χρηματιστήρια ή θα σωθεί αλλάζοντας τα δεδομένα».

■ Οι φαμίλιες της εξουσίας, της Βασιλική Σιούτη

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία πλήττεται βάναυσα και η χώρα βουλιάζει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, κύριο μέλημα των δύο κομμάτων που κυβερνούν τα τελευταία σαράντα χρόνια τη χώρα, είναι η διαιώνιση της εξουσίας τους και η συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

■ Η μπαρουταποθήκη των ελληνικών ομολόγων, του Χρήστου Ιωάννου

Τι μας διδάσκει η ιστορία της επένδυσης των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία, αφού χρησιμοποιήθηκαν για να μειωθεί η μαύρη τρύπα του ελλείμματος, μετατράπηκαν σε βόμβα που έσκασε και εκτίναξε συντάξεις και όχι μόνο…

■ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Siemens, Shell, προμήθειες, Ολυμπιάδα και γερά… βιογραφικά, του Τάσου Τσακίρογλου

Στοιχεία που φέρνει στο φως το ΜΟΝΟ δείχνουν εύγλωττα τις πονηρές διαδρομές και εναλλαγές ανθρώπων σε κρίσιμου επαγγελματικούς ρόλους με φόντο τη χρυσή Ολυμπιάδα του 2004 που άνοιξε την όρεξη στα επιχειρηματικά συμφέροντα να αφαιμάξουν τον δημόσιο πλούτο.

■ Ο… Καμμένος κ. Σαμαράς, του Γρηγόρη Ρουμπάνη

Ο Πάνος Καμμένος προβάλλει ήδη ως κυρίαρχος του μετεκλογικού σκηνικού στο χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς. Μια ανάλυση όμως του προγράμματός του αποδεικνύει πως παρά την αντιμνημονιακή ρητορεία του, οραματίζεται ένα σκληρό περιχαρακωμένο και αυταρχικό κράτος.

■ ΑΠΟΨΕΙΣ: Η χίμαιρα της ενωμένης Αριστεράς, του Τάσου Παππά

Περνώντας οικογενειακά το προεκλογικό Πάσχα, του Shraosha

■ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ: Κάλπη υψηλού ευρωπαϊκού ρίσκου / Όταν η τρόικα κατεβαίνει στις εκλογές, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Η Αριστερά μετά την φουσκοδεντριά, του Κώστα Καραβίδα

■ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Στάθης Κουβελάκης – «Αυτό που φοβάται η Αριστερά είναι τον ίδιο της τον εαυτό», στη Βασιλική Σιούτη

Ο καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο King’s College του Λονδίνου δίνει την δική του εκτίμηση για τις επερχόμενες εκλογές και μιλά για τις προοπτικές συνεργασίας στο χώρο της Αριστεράς. «Οι πιο κρίσιμες αναμετρήσεις είναι μπροστά μας. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει βιώσει ακόμα το πιο σκληρό και ακραίο σημείο αυτής της κρίσης».

ΔΗΜΑΡ: Λευκή πετσέτα, του Γρηγόρη Ρουμπάνη

■ Οι Αριθμοί Μιλούν – Ενδεχόμενο μετανάστευσης στο εξωτερικό για εργασία

Τα στοιχεία δημοσκόπησης της VPRC που παρουσιάζει αποκλειστικά το ΜΟΝΟ δείχνουν πως με το ένα πόδι εκτός Ελλάδας βρίσκονται τέσσερις στους δέκα συμπολίτες μας, αναζητώντ

Keywords
Τυχαία Θέματα