Κιμωλία Art café στην Πλάκα

Το Σ/Κ που μας πέρασε έλαβε χώρα η εκδήλωση ‘Παντέχνου πυρός σέλας- Λαμπερές ιστορίες φωτιάς’ από το Υπουργείο Πολιτισμού, έτσι είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το κεντρικό κτήριο του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα. Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο και έπειτα από πολύωρη περιπλάνηση στα στενά της Πλάκας το ενδιαφέρον μου τράβηξε ένα νεοκλασικό, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο μαγαζάκι, την Κιμωλία. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μια στάση για να ξεκουραστούμε. Στο εσωτερικό του μαγαζιού κυριαρχούν παντού ζωντανά χρώματα και φρέσκα λουλούδια σε γλαστράκια και

βάζα. Οι τοίχοι είναι στολισμένοι με ωραίους πίνακες και γενικά η διακόσμηση είναι πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη.

Η κυρία που μας εξυπηρέτησε ήταν γλυκύτατη και πολύ ευγενική. Παραγγείλαμε ένα πράσινο τσάι με 2 φέτες λεμόνι και μέλι (extra περιποιημένο) και έναν καφέ και πληρώσαμε 5,50 ευρώ. Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές σε όλα τα είδη, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την εποχή μας! Και ένας λόγος παραπάνω να επισκεφθείτε το καφέ. Αν είστε μεγάλη παρέα, στο πίσω μέρος του μαγαζιού υπάρχει ένα κόκκινο δωμάτιο με διακόσμηση βγαλμένη από άλλη δεκαετία, ότι πρέπει για πολύωρες συζητήσεις και αναλύσεις επί των αναλύσεων.

Η Κιμωλία είναι ένα art café με καλλιτεχνικές ανησυχίες και κατά περιόδους φιλοξενεί διάφορα events και μικρά ακουστικά live. Αυτή την περίοδο θα βρείτε την έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Πατρίδα μας όλη η γη», όπου θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως αποτυπώθηκαν από το φακό της Λίνας Καλαμπάκα. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από (13/10-21/10). Όπως μάθαμε από την κυρία στο μαγαζί διοργανώνονται και live jazz βραδιές όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας και να χαλαρώσετε.

Tip1: Η Κιμωλία προσπαθώντας να στηρίξει όλους αυτούς που ψάχνουν να μοιραστούν έξοδα, εμπειρίες, δυσκολίες και τελικά ζωές συμβάλει στην εύρεση του κατάλληλου συγκατοίκου διοργανώνοντας ημέρες συγκατοίκησης με τίτλο ‘μοιραΖΩμαστε’. Σε περίπτωση που θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα είτε να περάσετε από εκεί και να σας εξηγήσουν αναλυτικά πως δουλεύει!

Tip2: Επειδή μπορεί να θέλετε να συνδυάσετε και εσείς την επίσκεψή σας στην Κιμωλία με μια επίσκεψη σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο, οι ημέρες ελευθέρας εισόδου στα μουσεία είναι οι Κυριακές κατά το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου, 6 Μαρτίου, 5 Ιουνίου, 18 Απριλίου, 18 Μαΐου, 27 Σεπτεμβρίου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου. Οι επίσημες αργίες του Κράτους. Η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, πλην των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου (όταν η πρώτη Κυριακή είναι αργία, ως ημέρα εισόδου καθορίζεται η δεύτερη Κυριακή.)

Ετυμηγορία: Υποψήφιο στέκι για πολλούς!
Τιμές: καφέδες από 2-4 ευρώ
Ποτό: απλό € 6, κρασί € 3

Keywords
Τυχαία Θέματα