Κατάθλιψη από φάρμακο για την ακμή;;;

15:46 3/12/2012 - Πηγή: Neolaia

Το Roaccutane είναι το πιο ισχυρό φάρμακο για τη θεραπεία της ακμής και έχει συνταγογραφηθεί σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, όμως πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δερματολόγος Tony Chu δήλωσε πως «γίνεται μεγάλη κατάχρηση στο Roaccutane», το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως τελευταία λύση. «Έχω δει ασθενείς που επισκέφτηκαν τον δερματολόγο

για να αντιμετωπίσουν 4-5 σπυράκια και ο γιατρός τους πρότεινε ως θεραπεία το Roaccutane.  Αν διαβάσετε τις οδηγίες, θα δείτε οτι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρή ακμή.”

Απ’ την άλλη, η Dr June Raine, εκπρόσωπος της Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων στην Αγγλία, επιμένει πως το φάρμακο αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό, οι περισσότεροι ασθενείς ανταποκρίνονται καλά, ενώ αυτοί που παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης, η Dr. June πιστεύει οτι τα είχαν και πρίν απο τη χορήγηση του φαρμάκου. «Eιναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους», είπε. «Η κατάθλιψη μπορεί να συνδέεται με μια σοβαρή δερματολογική πάθηση κι όσο η κατάσταση χειροτερεύει, χειροτερεύει και η κατάθλιψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα