Ήρθε το Google Maps για iOS?

Ήρθε επιτέλους και όλοι είναι λίγο πιο χαρούμενοι. Όμως τη μάθαμε από αυτή την ιστορία;

Μετά από την ιστορική εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων την τελευταία πενταετία με την έλευση του iPhone έχουμε πέσει σε μία μάχη στην οποία πάλι την πλήρωσε ο καταναλωτής.

Η Apple θέλησε να πάρει ένα ακόμη κομάτι της πίτας προς την πλήρη ανεξαρτητοποίηση από τρίτους προμηθευτές και δεν τα κατάφερε καθόλου καλά. Όταν η Google

έχει 9.000 υπαλλήλους που ασχολούνται μόνο με τους χάρτες, η ομάδα 100 ατόμων της Apple μπορέι να κάνει πολύ λίγα. Έτσι καταλήγουμε στην Αθήνα να έχουμε στους χάρτες της Apple σχεδιαγράμματα κατοικιών πάνω σε κεντρικούς δρόμους, σοβαρές ελλείψεις σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία (κάτι που το κάνει δύσχρηστο για κάθε επισκέπτη) και μια γενίκευση του όρου «Αθήνα», η οποία καταλήγει να δίνει οδηγίες για «Κηφησίας 57, Αθήνα» σε ομώνυμο δρόμο του Νέου Ηρακλείου.

Η Google όμως δε μπορεί να δικαιολογηθεί απόλυτα. Η ίδια συμμετείχε σε συζητήση από πέρσι το Δεκέμβριο για παράδοση διανυσματικών χαρτών στην Apple, που φυσικά ναυάγησε την ίδια ημέρα και η Apple είχε ανακοινώσει τους δικούς της χάρτες από το Μάρτιο. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην το περίμενε ή να μην είχε δει την αποτυχία της Apple από τα Developer Previews. Έρχεται λοιπόν σήμερα πανηγυρικά να παραδώσει τους χάρτες της με αέρα «τα καταφέραμε». Εκτός από το γεγονός πως η Google, έχασε πολύ διαφημιστικό χώρο για να «πειστεί ο κόσμος πόσο καλοί είναι οι χάρτες Google», είναι θαύμα που χάρη στους χάρτες της Apple δε θρηνήσαμε θύματα αν και επιφυλάσσομαι.

Από αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και μόνο, οι χάρτες έπρεπε να βγουν την ίδια μέρα, όπως έγινε και με το YouTube.

Keywords
Τυχαία Θέματα