Η Χριστίνα Κοττώρη απαντά στο neolaia.gr!

20:48 3/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Η Χριστίνα Κοττώρη είναι ένα από τα πλέον ενεργά μέλη των Νέων Πράσινων και υποψήφια με τους Οικολόγους Πράσινους στην Περιφέρεια Αττικής, για τις εκλογές 2012.

Το neolaia.gr την προσέγγισε και απέσπασε από τη νεαρή «πράσινη» υποψήφια απαντήσεις για σύγχρονα θέματα που

απασχολούν τη γενιά της και το ελευθεριακό κίνημα, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του.

Από τα ελευθεριακά και αντιαπαγορευτικά κινήματα στους Νέους Πράσινους και από εκεί υποψήφια με τους Οικολόγους Πράσινους στην Περιφέρεια Αττικής. Τι είναι αυτό που σε οδήγησε να εκφράσεις τις ανησυχίες σου ως υποψήφια;

Ακριβώς αυτό. Οι πολιτικοί θα πρέπει να προέρχονται από τα κινήματα. Θα πρέπει να γνωρίζουν την κοινωνία και να γίνονται η φωνή της και όχι να γίνονται φερέφωνα των συμφερόντων του κεφαλαίου, των τραπεζών και των «εθνικών ευεργετών». Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη και ήθελα να συμμετέχω στις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για μένα χωρίς εμένα. Σκέφτηκα αν όχι εγώ ποιος; Αν όχι τώρα πότε; Ένιωσα πολύ αγανάκτηση και θυμό τους τελευταίους μήνες, ένιωσα αδύναμη, αδικημένη και πολύ μικρή όταν η αστυνομία μας ψέκαζε σαν κατσαρίδες στο Σύνταγμα. Αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης, που καμία σχέση δεν έχει με την δημοκρατία, θα πρέπει να σταματήσει εδώ.

Ποιες ήταν οι σημαντικότερες δράσεις των Νέων Πράσινων το τελευταίο διάστημα και πως πιστεύεις ότι μπορούν να συμβάλλουν κοινωνικά στη συνέχεια και στο περιβάλλον της κρίσης που ζούμε;

Οι Νέοι Πράσινοι είμαστε μια νεολαία εναλλακτική που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει στρατευμένες νεολαίες κομμάτων. Οι δράσεις μας έχουν να κάνουν τόσο με το φαινόμενο της ανεργίας , κάναμε ένα κύκλο σεμιναρίων στα Πανεπιστήμια για εναλλακτικές θέσεις πράσινης εργασίας , με το φαινόμενο της φτώχειας, οργανώσαμε συσσίτια για αστέγους και χαριστικά παζάρια, με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στηρίζουμε το αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, την νομιμοποίηση της κάνναβης και την αλλαγή της πολιτικής για τα ναρκωτικά και έχουμε συμμετάσχει σε διάφορες αντιρατσιστικές δράσεις.

Παράλληλα συμμετέχουμε σε διάφορα κινήματα πολιτών όπως αστικούς λαχανόκηπους, πολιτιστικά δρώμενα, αλληλέγγυο εμπόριο, εναλλακτική καλλιέργεια και αυτοδιαχείριση της τροφής πάντα όμως με χαμηλό προφίλ και χωρίς καμία διάθεση καπελώματος. Ακόμη μέσα από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία των Νέων Πράσινων (FYEG) συμμετέχουμε σε διάφορα σεμινάρια στην Ευρώπη που έχουν να κάνουν ανάμεσα σε άλλα με την Πράσινη Οικονομία,την αποανάπτυξη, την άμεση δημοκρατία, τους Ρομά , το μεταναστευτικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα .

Θέλουμε να φέρουμε νέες ποιότητες ζωής πέρα από ταξιδάκια στην Αράχωβα και την Μύκονο, πέρα από το καθιερωμένο lifestyle που μας οδήγησε στη σημερινή κρίση των αξιών.

Η αυτοδιαχείριση, η αυτοοργάνωση, η ισορροπία με τη φύση, η αλληλεγγύη, η προστασία της μητέρας γης, ο διάλογος και βιωσιμότητα είναι κάποιες από τις αξίες που θέλουμε να καλλιεργήσουμε στο συνειδητό των ανθρώπων.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το μεταναστευτικό. Ποια η γνώμη σου;

Keywords
Τυχαία Θέματα