Γιάννης Μπουρζούκος | Αναρχικός, αλλά όχι τρομοκράτης ο γιος μου

13:16 5/2/2013 - Πηγή: Neolaia

Ο πατέρας του συλληφθέντα για διπλή ληστεία στην Κοζάνη και υπόπτου ως τρομοκράτη Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, Γιάννης Μπουρζούκος, συνταξιούχος αγιογράφος ο ίδιος, περιγράφει σε παρέμβασή του στην εφημερίδα Έθνος την γενικότερη ιδεολογική τοποθέτηση ολόκληρης της οικογένειας στον χώρο του αναρχισμού.

Ο κ. Μπουρζούκος αναφέρεται στον 23χρονο γιο ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί. «Όποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά

του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Εκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία», είπε ακόμα ο πατέρα του Α.Δ. Μπουρζούκου.

Για την ιδεολογική τοποθέτηση του γιου του ανέφερε ότι είναι αναρχικός αλλά δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία: «Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Έγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει», σημείωσε και πρόσθεσε: «Παρότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλα. Όταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιοι. Αν έχεις μια ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε».

Keywords
Τυχαία Θέματα