Εξιχνιάστηκε η ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία!

Ευχάριστα νέα!

Η αναζήτηση αγοραστή για τα κλεμμένα αρχαία αντικείμενα από την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, τον περασμένο Φεβρουάριο, οδήγησε την Αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στη σύλληψη τριών από τους δράστες, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία.

Σύμφωνα

με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας, η Ασφάλεια Πατρών πριν από λίγο καιρό απέκτησε την πληροφορία ότι πέντε άτομα αναζητούσαν αγοραστές για την πώληση των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο.

Μετά από έρευνα, αστυνομικός της Ασφάλειας κατάφερε να έλθει σε επαφή με τον 41χρονο, στον οποίο εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και άρχισε μαζί του διαπραγματεύσεις.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν σε ένα χρυσό δαχτυλίδι του 15ου π.Χ. αιώνα, το οποίο είναι το σπουδαιότερο αντικείμενο από τα κλαπέντα. Ξεκίνησαν από το ποσό του 1.500.000 ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ορίστηκε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Μετά από αρκετές αναβολές, στη 1.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο αστυνομικός που προσποιείτο τον αγοραστή, πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο τον ανέμενε ο δράστης και αφού του επέδειξε το ποσό των 300.000 ευρώ, παρέλαβε το δαχτυλίδι.

Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς που βρίσκονταν κρυμμένοι σε διπλανά δωμάτια. Μόλις είδε τους αστυνομικούς, ο δράστης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πιστόλι που είχε πάνω του και να διαφύγει, αλλά οι άνδρες της Ασφάλειας τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο, ενώ ο 41χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκαν μέσα σε θαμμένο σάκο, όλα τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα.

Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ήταν όλα όσα είχαν κλαπεί (συνολικά 76).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και των άλλων δύο που διαφεύγουν.

Από tanea.gr η είδηση και για να μη λέμε μόνο τα άσχημα, συγχαρητήρια στις αρχές!

Keywords
Τυχαία Θέματα