Εβδομαδιαίες προβλέψεις 5 ως 12/11/12

15:53 5/11/2012 - Πηγή: Neolaia

Καρμικά μαθήματα του ανάδρομου Ερμή του Νοεμβρίου

Από την Λίλιαν Σίμου και το www.astrolife.gr

Το κυριότερο φαινόμενο της εβδομάδας, είναι η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, μέσα σε ένα μήνα όπου θα αντιμετωπίσουμε παράλληλα τις τελευταίες εκλείψεις του έτους. Ο Ερμής αγγίζει τον μεταβλητό και τον σταθερό σταυρό, αφού ξεκινά την αναδρομή του από τον Τοξότη, αλλά συνεχίζει στον Σκορπιό. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν, αφού θα απασχολήσει διαφορετικούς τομείς στη ζωή μας την ίδια περίοδο.

Είτε έχουμε γεννηθεί με ανάδρομο τον Ερμή, είτε όχι, μέσα στην πορεία κάθε έτους, θα δεχτούμε την επίδραση

της κίνησης αυτής, που έχει για τον καθένα μας ιδιαίτερο αποσυμβολισμό. Ακόμη μία φορά λοιπόν, από τις 7 Νοεμβρίου ως τις 26 Νοεμβρίου, ο Ερμής κινείται σε φαινομενική ανάδρομη κίνηση, οδηγώντας την επικοινωνία και τη σκέψη μας, σε κρίση…(για τους ανάδρομους πλανήτες, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ ).

Ας θυμηθούμε τι σημαίνει ανάδρομος Ερμής κατʼ αρχήν και τι προκαλεί…

Ο ανάδρομος Ερμής δηλώνει ότι ο συμπαντικός νους του ατόμου είναι σε θέση να αντλεί ιδέες από τη συμπαντική συνειδητότητα από άλλες εποχές. Συνήθως δεν το αντιλαμβανόμαστε αυτό και δυσκολευόμαστε στην επικοινωνία, αλλά και στην προβολή των απόψεών μας. Δύσκολα πείθουμε, αφού οι συλλήψεις που έχουμε, είναι περισσότερο πνευματικές και δεν εξηγούνται με απλά λόγια. Θα ασχοληθούμε σε υπερβολικό βαθμό με τη μορφή των ιδεών κι έτσι μπλοκάρουμε την ουσία της γνώσης. Η αίσθηση του ότι είμαστε περισσότερο απομονωμένοι από τη κοινωνία είναι εμφανής και συχνά δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Μέσα στις παρέες δεν αισθάνεται ο καθένας άνετα και προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή των άλλων.

Αν ξεπεραστεί ο φραγμός της επικοινωνίας, ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να προσφέρει ένα μεγάλο βαθμό ενόρασης και κατανόησης των καταστάσεων. Πολλές μουσικές ιδιοφυΐες και συγγραφείς είχαν ανάδρομο τον Ερμή τους.

Από Καρμική άποψη, πρέπει να μάθουμε πώς να εστιάζουμε τη προσοχή στη πραγματικότητα του τώρα, αντί να χάνουμε τον εαυτό μας μέσα σε όλα εκείνα τα διαφανή επιστρώματα της πραγματικότητας που αντιλαμβανόμαστε.

Στον Τοξότη ως την έκλειψη της 14ης Νοεμβρίου και μετά στον Σκορπιό ως τις 26 Νοεμβρίου, ο ανάδρομος Ερμής σημαίνει αρχικά τον περιορισμό στη διαρκή επέκτασή μας, ανεξαρτήτως κόστους και φυσικά μας οδηγεί να αναθεωρήσουμε κάθε υπερβολή στη ζωή μας.

θα προκύψουν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως:

-Αναστολή ή καθυστέρηση ταξιδιών

-Δυσκολίες σε επικοινωνία και εκπαίδευση

-Δυσκολία στην ιδεολογική ταυτότητα

-Αλλαγή σε ιδέες και φιλοσοφία ζωής

-Λιγότερες ευκαιρίες, αλλά ουσιαστικές

Από την έκλειψη της 14ης Νοεμβρίου και μετά, συμμετέχει στο ζώδιο του Σκορπιού, το οποίο θα πρωταγωνιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα στη ζωή μας.

θα προκύψουν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως:

-κλείσιμο λογαριασμών ή ρύθμιση σε ό,τι αφορά χρέη και δάνεια

-θετική περίοδος για απολογισμό, διαλογισμό, ενδοσκόπηση

-Αντιμετώπιση ανασφάλειας, φοβίας

Keywords
Τυχαία Θέματα