Έρευνα | Το σπέρμα είναι αντικαταθλιπτικό για τις γυναίκες

13:50 9/10/2012 - Πηγή: Neolaia

Ωφέλιμες για τη γυναικεία ψυχοσύνθεση είναι μερικές από τις ιδιότητες του ανδρικού σπέρματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε 293 φοιτήτριες και το γενικότερο πόρισμά της έδειξε ότι όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει.

Έχει διαπιστωθεί και από προηγούμενες αντίστοιχες έρευνες ότι το πλάσμα του σπέρματος περιέχει χημικές ουσίες που φαίνονται να βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, να αυξάνουν την τρυφερότητα, να διεγείρουν

τον ύπνο και ασκούν αντικαταθλιπτική δράση.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τεστοστερόνη, οιστρογόνα, ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), προλακτίνη, κορτιζόλη (εκτός από ορμόνη του στρες, είναι και ορμόνη που αυξάνει την τρυφερότητα), οιστρόνη (βελτιώνει την ψυχική διάθεση) και οξυτοκίνη (η «ορμόνη της αγκαλιάς» ή της τρυφερότητας, που «δένει» τον άντρα με την γυναίκα).

Το σπερματικό υγρό περιέχει επίσης θυρεοεκλυτίνη (TRH) που είναι αντικαταθλιπτική, μελατονίνη (είναι η ορμόνη του ύπνου) και σεροτονίνη (είναι ίσως η πιο γνωστή αντικαταθλιπτική ορμόνη).

Keywords
Τυχαία Θέματα