Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα που θα μετέχουν στην κυβέρνηση!

17:13 20/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Το πρωί της Τετάρτης στις 10 θα λύσουν τις διαφορές τους τα δύο διαμορφούμενα μέτωπα στο ΠΑΣΟΚ, του προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου και των στελεχών που τον πλαισιώνουν ως νέα ηγετική ομάδα του κόμματος και των Ανδρέα Λοβέρδου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Πέτρο Ευθυμίου και όσων άλλων τάσσονται

με τους κορυφαίους του κόμματος. Πεδίο επίλυσης της διαφοράς, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με την πλευρά του προέδρου να επιθυμεί τον ορισμό νέων μεσαίων στελεχών και επιτυχημένων τεχνοκρατών στην υπό σχηματισμό νέα κυβέρνηση τριμερούς συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την πλευρά των κορυφαίων να επιθυμούν συμμετοχή του κόμματος με πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη, δηλαδή με συμμετοχή των ιδίων στην κυβέρνηση.

Ως τρίτη εκτονωτική άποψη διατυπώθηκε πρόταση από τον Κώστα Σκανδαλίδη βάσει της οποίας το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη φάση θα πρέπει να μην προτείνει προς «υπουργοποίηση» ούτε μεγαλύτερου ή μικρότερου βεληνεκούς πολιτικούς ούτε τεχνοκράτες, αλλά να στηρίξει μόνο κοινοβουλευτικά ένα κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά από συνεννόηση των Αντώνη Σαμαρά και Φώτη Κουβέλη. Μεταξύ των δύο πρώτων αντιτιθέμενων θέσεων φαίνεται, πάντως, ότι θα κινηθεί η έκβαση της διαμάχης, που αναμένεται να έχει χαρακτηριστικά ντέρμπι και να σηματοδοτήσει την επιστροφή – πιθανόν ακόμα και – σε βαθιά εσωστρέφεια το δεύτερο κατά σειρά εκλογικής απήχησης κόμμα του συμφωνηθέντος κυβερνητικού συνασπισμού.

Το μακροχρόνιο διακύβευμα της διαμάχης δεν είναι άλλο από το αν ο κ. Βενιζέλος θα αποστρατεύσει τους επονομαζόμενους κορυφαίους , στην προκειμένη περίπτωση της Β΄Αθήνας, ή οι πρωτοκλασάτοι του πάλαι ποτέ ισχυρού κινήματος και της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας θα μετατρέψουν πρόωρα σε βετεράνο πολιτικό τον προσφάτως εκλεγέντα πρόεδρο του κόμματος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα