Εκτονωτικό «παρών» για τη ΔΗΜΑΡ με μεμονωμένες εκπλήξεις

20:46 6/11/2012 - Πηγή: Neolaia

Μετά και την τυπική έγκριση το βράδυ της Δευτέρας της εισήγηση του Φώτη Κουβέλη και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος «παρών» θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο, ενώ θα δώσει και θετική ψήφο στον προϋπολογισμό. Η εισήγηση του οργάνου εγκρίθηκε με 77 έναντι 26 ψήφων υπέρ του «ναι» και 6 λευκά, σε σύνολο 109 ψήφων. Ήδη στην Εκτελεστική Επιτροπή η πρόταση του κ. Κουβέλη είχε επικρατήσει ως εισήγηση του πολιτικού οργάνου με 9 ψήφους από τα 14 μέλη που έλαβαν την απόφαση.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε

σχετικά με τη στάση του και τις επικρίσεις που δέχεται: «Πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα επιχειρούν να πείσουν ότι τα εργασιακά είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα και η αντίρρηση για αυτά είναι. Αλήθεια, αν η όλη συζήτηση είναι “περί όνου σκιάς”γιατί δε γίνεται αναστολή της εφαρμογής; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τη συμβατότητα ορισμένων ρυθμίσεων με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Σαμαρά επισημαίνοντας: «Σεβόμαστε τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση και βάζουμε στην άκρη το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον. Δεν θέλουμε να ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται για τον κοινό μας στόχο. Η στάση ευθύνης παραμένει συστατικό μας στοιχείο της συγκρότησης και της πολιτικής μας. Σε αυτό το δρόμο σας καλώ να βαδίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα».

Σημειωτέων ότι στη ΔΗΜΑΡ δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανό, εκτός από το «παρών» που θα επιλέξουν οι περισσότεροι Βουλευτές της, ότι θα υπάρξουν και ορισμένοι που κινηθούν προς την υπερψήφιση και την καταψήφιση με ξεκάθαρο «όχι» του πακέτου, ανάλογα με το αν το στίγμα τους κινείται δεξιότερα ή αριστερότερα εντός της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα