Εκλογές Ιούνιος 2012 | Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο πλάνο ΣΥΡΙΖΑ

18:49 1/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Σκληρότατη ήταν η κριτική όλων των πολιτικών αρχηγών στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύσσωμα τα αντίπαλα κόμματα κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για ένα πρόγραμμα που αποτελεί σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων «καταδίκη της Ελλάδας σε έξοδο από το ευρώ».

Διαβάστε τι δήλωσαν τα κόμματα μετά την ανακοίνωση του πλάνου:

Νέα Δημοκρατία: «Ακούσαμε, σήμερα,

από το ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ. Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες.

Ένα συνονθύλευμα εξαγγελιών που δεν τόλμησαν να κοστολογήσουν. Μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου και της κ. Κατσέλη».

ΠΑΣΟΚ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του, με αντιφατικές δηλώσεις, προσπαθούσαν να συγκαλύψουν. Έθεσε στον λαό, το αλαζονικό και τυφλό δίλημμα «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» και οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός, που φέρνει σε απομόνωση τη χώρα από τα άλλα κράτη της Ευρώπης, χωρίς καμία αίσθηση των συσχετισμών στην Ευρώπη. Διακήρυξε την πιο συντηρητική και κρατικιστική πολιτική, που πληρώνει πολύ ακριβά ο πιο φτωχός και αδύναμος Έλληνας, που εξέθρεψε τον παρασιτισμό και τη διαπλοκή».

Δημοκρατική Αριστερά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι πρώτα θα καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο και μετά θα προτείνει διάλογο με την ΕΕ. Δηλαδή προτείνει πρώτα ρήξη και μετά διαπραγμάτευση. Ενώ οδηγεί με την πρότασή του στο κενό, παράλληλα θέλει τα κονδύλια της σύμβασης για να υποσχεθεί παροχές».

ΚΚΕ:  «Άνθρακες ο θησαυρός. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις των εκλογών της 6ης Μαΐου».

Keywords
Τυχαία Θέματα